Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Salarisverschil tussen mannen en vrouwen wordt kleiner

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Salarisverschil tussen mannen en vrouwen wordt kleiner

In de afgelopen jaren is het salarisverschil tussen mannen en vrouwen gekrompen. In 2008 was dit nog 20% en in 2012 is dit gedaald tot onder de 18%. Dat betekent dat iedere verdiende euro van de man, de vrouw 82 eurocent krijgt. Ben je als vrouw tussen de 25-30 jaar, dan verdien je meer dan mannen van dezelfde leeftijd.

Het salaris wordt berekend op basis van het brutoloon. In vergelijking met andere landen is Nederland een middenmoter. In de Scandinavische landen, zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken, is er bijna geen verschil. Het percentage vrouwen dat werkt, is in deze landen ook hoger. Nederland is daarentegen wel koploper als het gaat om parttimers.

Verschil het grootst bij 50-plussers

Het verschil in salaris is het grootst bij 50-plussers. Bij de leeftijd vanaf 35 jaar zien we het salarisverschil stijgen. Een belangrijke reden is dat veel vrouwen kinderen krijgen en daardoor parttime gaan werken. In een eerder artikel bleek juist dat mannen depressief worden als de vrouw meer werkt. Conclusie: Vooral mannen tussen de 20 en 30 jaar zijn depressief ;).

Grootste verschil in de financiële dienstverlening

Het grootste salarisverschil is in de financiële dienstverlening. Hier is het verschil bijna 30%. In deze sector zijn vooral mannen actief in hogere functies. In de bouwnijverheid is het verschil net iets minder dan 15%.

Bron: CBS

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels