Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Rugklachten voorkomen met een ergonomische bureaustoel

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Rugklachten voorkomen met een ergonomische bureaustoel

Ook zo’n last van je rug na een dag werken op kantoor? Dan is de kans groot dat je een verkeerde werkhouding hebt, of op een verkeerde stoel zit. Een goede werkhouding is namelijk van groot belang om je gezondheid op peil te houden. Een verkeerde houding kan namelijk resulteren in gezondheidsklachten zoals rugproblemen, wat uiteindelijk invloed heeft op de productiviteit. De beste stoel om lang op te zitten in daarom een ergonomische bureaustoel.

Het verschil tussen een gewone bureaustoel en een ergonomische bureaustoel is de opties die je hebt om de stoel in te stellen. Ieder lichaam is namelijk anders en iedereen heeft dus ook een specifiek voor jou ingestelde bureaustoel nodig. Tijdens een dag werken neem je ook steeds een andere houding aan, niemand zit uren achter elkaar in dezelfde houding. Daarom is het belangrijk dat de stoel waar je op zit ook al deze verschillende zithoudingen goed ondersteunt. Een ergonomische bureaustoel kan dat doen, alle verschillende zithoudingen ondersteunen, om ervoor te zorgen dat vooral je rug, nek en schouders optimale ondersteuning krijgen.

Kenmerken van een ergonomische bureaustoel

Om een echte ergonomische bureaustoel te kunnen onderscheiden van een ‘gewone stoel’ zetten wij alle specifieke kenmerken op een rijtje.

- Om te beginnen moet de zithoogte ingesteld kunnen worden van 41 tot 55 cm. Ieder bovenbeen moet horizontaal op de onderbenen kunnen staan. Onderbenen moeten daarna de mogelijkheid hebben om naar voren en naar achter geplaatst te kunnen worden.

- Als het gaat om zitdiepte, dan moet deze instelbaar zijn van 38 tot 48 cm. De ruimte van de knieholtes tot het begin van het zitvlak moet groot genoeg zijn om niet te knellen.

- De rugleuning heeft een minimale lengte van 37 cm. De breedte van de rugleuning van een ergonomische bureaustoel is minimaal 36 en maximaal 46 cm. Natuurlijk moet de rugleuning van deze stoel de rug ook volledig ondersteunen.

- Ook armleggers zijn belangrijk: deze moeten van 20 tot 30 cm in hoogte verstelbaar zijn. Een stoel zonder goede ondersteunende armleggers mag zich geen ergonomische bureaustoel noemen.

Bij de inrichting of herinrichting van een nieuw kantoor is het voor de gezondheid en productiviteit van werknemers van groot belang om te zorgen voor goede bureaustoelen. Problemen zoals rugklachten kunnen daarmee voorkomen worden. Uiteraard hebben wij een groot assortiment ergonomische bureaustoelen. Je kunt deze herkennen aan de markering ‘ARBO NEN-EN 1335’ of ‘NPR 1813’. Deze markeringen geven aan dat een stoel in deze categorie valt, en zorgt voor optimale ondersteuning tijdens het zitten.

Meer weten over de aanschaf van dergelijke bureaustoelen? Wij helpen je graag! Kijk voor onze contactgegevens op de pagina contact.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels