Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Praktijkcase akoestiek Red Banana Innovations

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Praktijkcase akoestiek Red Banana Innovations

In het centrum van Roosendaal in Noord-Brabant, in een pand met bijzondere architectuur, is op de bovenste verdieping Red Banana Innovations gevestigd. Red Banana is een bureau gespecialiseerd in online communicatie, online strategie en content marketing. Het team werkt in één grote ruimte met een industriële look: hoge muren, een betonnen vloer en heel veel glas bepalen de sfeer in de ruimte. Het grote dakterras geeft uitzicht over het centrum van de stad. Een inspirerende omgeving om te werken.

Akoestisch probleem
Deze bijzondere werkplek heeft ook nadelen. Zo is de akoestiek het grootste probleem: de betonnen vloer, de wanden en het glas zijn allen niet in staat geluid te absorberen, waardoor geluid wordt weerkaatst en het lang duurt voor geluid dempt. In een omgeving waar 8 medewerkers werken, waar de telefoon de hele dag rinkelt, en waar ook regelmatig bezoek komt, is behoefte aan een oplossing voor dit akoestische probleem. Daarnaast is er ook de vraag naar een aparte ruimte voor vergaderingen, het voeren van een rustig telefoongesprek of het ontvangen van bezoek. Door het akoestische probleem is het voeren van een gesprek met bezoek nauwelijks te doen.

Situatie voor

Red-Banana-voor

Oplossing
Samen met interieurspecialist Marijn de Kok en Teun Suijkerbuijk van Inofec is gewerkt aan een oplossing. Duidelijk was dat het weerkaatsende geluid moet worden opgevangen, om de rust in de ruimte terug te brengen. Daarnaast zijn de verschillende mogelijkheden bekeken voor het creëren van een afgesloten ruimte. Uitgangspunt van de ideeën was dat de industriële look van het kantoor in tact moest blijven.

Gekozen is voor een unieke vergaderruimte voor maximaal 6 personen in een houten scheepskist, waar met behulp van akoestisch panelen van Dutchreen een ruimte is gecreëerd waar vergaderd kan worden en waar in stilte kan worden gewerkt. Daarnaast is een van de wanden voorzien van akoestische panelen voor nog meer rust in de ruimte. De aankleding met planten en vloerkleden dragen daar ook aan bij.

Situatie na

Red-Banana-na 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels