Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Popmuziek maakt werknemers productiever

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Popmuziek maakt werknemers productiever

Popmuziek luisteren tijdens het werk maakt werknemers productiever en ook blijer. Dat blijkt uit onderzoek van Neurensics in opdracht van Sena. Om dit te testen zijn er hersenscans uitgevoerd.

Popmuziek heeft een gunstig effect op de gemoedstoestand, maar heeft ook een positieve invloed op de snelheid van het werk van werknemers. De snelheid gaat bovendien niet ten koste van de nauwkeurigheid. Win-win! Het is voor het eerst dat door middel van MRI-onderzoek een relatie werd gelegd tussen emoties, productiviteit en muziek.

Popmuziek op het werk

Muziek heeft een ontspannend effect, dat weten we al langer. Maar nu is dus voor het eerst bekend geworden dat er zeker een relatie is tussen muziek, emoties en productiviteit. 80 procent van de proefpersonen ervaart positievere emoties tijdens het werk wanneer er muziek (klassiek of pop) wordt gedraaid vergeleken met werken zonder muziek. Popmuziek heeft een positieve invloed op de snelheid van de werknemer, terwijl dit niet ten koste ging van de nauwkeurigheid. 73 procent werkte 3 tot 16 procent sneller en het aantal fouten bleef gelijk.

Hoe ging het onderzoek in zijn werk? De proefpersonen moesten in een MRI-scanner moeilijke en makkelijke reactiesnelheidstaken uitvoeren, terwijl ze naar popmuziek, klassieke muziek of geen muziek luisterden. Door de taken in de hersenscanner uit te voeren en gelijktijdig de hersenactiviteit te meten, kon onderzocht worden welke emoties door muziek werden geactiveerd. Daarnaast moesten de proefpersonen een taak uitvoeren buiten de scanner. Hiermee werd onderzocht of muziek invloed had op de snelheid van werken en de nauwkeurigheid.

Interessant! Hoe gaat het eraan toe bij jou op kantoor? Staat daar de radio aan of luistert ieder voor zich muziek? De radio aanzetten in een kantoorruimte wordt namelijk niet door iedereen gewaardeerd. De een kan beter zonder muziek werken, terwijl de ander juist wel muziek nodig heeft. De beste oplossing is dan om de radio op kantoor uit te zetten en koptelefoons aan te schaffen, zodat iedereen die muziek wil luisteren daar de mogelijkheid toe krijgt.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels