Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Planten zorgen voor minder stress op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Planten zorgen voor minder stress op kantoor

De omgeving waarin je werkt is natuurlijk van invloed op de manier waarop je je werk kunt uitvoeren. Zo zijn er een hoop dingen die bijdragen aan jouw productiviteit, zoals bijvoorbeeld de stoel waar je op zit, of de mate waarin er daglicht schijnt op jouw werkplek. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de omgeving je een beetje aanspreekt, dat het er gezellig uitziet door bijvoorbeeld de aanwezigheid van planten. Planten op kantoor doen echter meer dan alleen wat gezelligheid brengen, wist je dat planten ook zorgen voor minder stress?

Planten: stressverlagend

Kantoorplanten werken prestatieverhogend, maar uit onderzoek blijkt dat ze ook stressverlagend werken. Planten zorgen natuurlijk voor meer zuurstof in de lucht, en hoe zuurstofrijker de lucht is, hoe beter mensen kunnen werken. In een zuurstofrijke omgeving voelen mensen zich daarnaast ook prettiger, waardoor stress minder kans heeft. Wanneer medewerkers minder last hebben van stress, zal ook het ziekteverzuim lager zijn. Uiteindelijk zal dus de investering in een paar kantoorplanten zich dubbel en dwars terugverdienen, omdat medewerkers minder stress voelen en zich minder snel ziek zullen melden.

Nu is het echter zo dat op kantoor vaak sprake is van een droge lucht. Niet echt de ideale omstandigheid voor planten om te overleven. We geven je dus graag een paar tips om de juiste planten voor op kantoor te kiezen.

- Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben en die kunnen overleven in droge lucht.

- Wil je dat de planten overleven, wijs dan in overleg één iemand aan die de zorg voor de planten op zich zal nemen.

- Houd rekening met de plaats van de planten: de ene plant staat graag in de zon, maar sommige planten leven langer wanneer ze juist niet in de zon staan.

Ieder jaar wordt ook een verkiezing gehouden om te bepalen wat de beste kantoorplanten zijn. De winnaars van de afgelopen jaren:
2o12: Livistona
2013: Yucca Jewel
2014: Vingerplant

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels