Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Planten verhogen productiviteit met 15%

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Planten verhogen productiviteit met 15%

Een saai grijs kantoor motiveert het personeel niet. Maar wanneer je een aantal planten in het kantoor plaatst, dan zal de productiviteit met 15% stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Cardiff na een studie in Groot-Brittannië en Nederland.

Investeer in planten

“Ons onderzoek wijst uit dat investeren in planten zich uitbetaalt door een betere kwaliteit van leven voor de werknemers en een hogere productiviteit”, aldus Marlon Nieuwenhuis van de Universiteit Cardiff. “Het gaat direct in tegen de breed gedragen zakelijke opvatting dat strakke kantoren en schone bureaus productiever zijn.” Het investeren in een groene werkplek levert dus veel meer geld op, dan misschien eerst werd gedacht. Een strakke en moderne inrichting wordt nu wellicht vervangen door een veel vriendelijkere werkplek met planten op het bureau. “Ons onderzoek zet vraagtekens bij de wijdverbreide overtuiging dat minder meer is. Soms is minder ook gewoon minder”, aldus professor Alex Haslam van de Universiteit van Queensland die meewerkte aan het onderzoek.

Wanneer u voor planten op kantoor kiest, kunt u natuurlijk investeren in echte beplanting. Echte planten zuiveren bovendien de lucht wat weer bijdraagt aan de gezondheid van uw medewerkers. Het nadeel hiervan is echter dan deze ook veel onderhoud nodig hebben. Dit in tegenstelling tot kunstplanten. Goede kwaliteit kunstplanten zijn tegenwoordig bijna niet meer van echte planten te onderscheiden. En het grote voordeel van kunstplanten is dat u er geen onderhoud aan heeft, maar uw personeel wel de aanwezigheid van planten ervaren.

Bron: Facto

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels