Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Planten dragen bij aan een prettige werkomgeving

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Planten dragen bij aan een prettige werkomgeving

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een prettige werkomgeving. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je plezier in je werk hebt. Daarnaast zijn leuke collega’s van grote waarde. Maar ook de omgeving waarin je werkt, zoals een mooi ingericht kantoor met goed kantoormeubilair, heeft veel invloed op je werkbeleving.

In de eerste plaats wordt bij de inrichting van een kantoor gedacht aan een bureautafel, een goede bureaustoel en een kast of ladeblok om documenten in op te bergen. Daarbij wordt de aankleding van het kantoor vaak over het hoofd gezien, de finishing touch als het ware. Hierbij kun je denken aan een schilderij aan de muur, maar vergeet vooral planten niet. Planten zijn niet alleen decoratief, maar ze dragen ook bij aan de productiviteit. TNO heeft een aantal jaar geleden een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van planten op de arbeidsproductiviteit. Hieruit kwam naar voren dat werknemers minder snel vermoeid raken wanneer er planten op de werkplek aanwezig zijn. Ook heeft het een gunstig effect bij creatieve denkprocessen, een ontspannen geest draagt bij aan het bedenken van oplossingen.

Ieder jaar wordt er zelfs een bureauplant van het jaar gekozen. In 2011 was dat de vingerplant. De plant heeft een luchtzuiverend effect en is gedurende 2 maanden getest op bureaus in het midden- en kleinbedrijf en op thuiswerkplekken. Er wordt geadviseerd om tenminste 2 planten per 12 vierkante meter te plaatsen. Op de uitslag van de verkiezing ‘bureauplant van het jaar 2012’ zullen we nog even moeten wachten. Deze zal in augustus bekend gemaakt worden.

 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels