Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Papierloos werken?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Papierloos werken?

In dit artikel wil ik verkennen wat de haalbaarheid is van papierloos werken. En wat de consequenties zijn voor de kantoorinrichting. Hoe haalbaar is papierloos werken anno nu? Soms is het een sport om te proberen alles digitaal te organiseren, het lijkt enorm strak georganiseerd als je geen papier meer bij hoeft te hebben en alles met je tablet, telefoon of notebook kunt doen. Echter bij die strakke organisatie plaats ik vraagtekens. Ik betrap mezelf er op dat ik regelmatig bewust geen notitieboekje meeneem, en dus automatisch minder aantekeningen maak. Het verlies van die info draagt per definitie niet bij aan een strakke organisatie. Met andere woorden, even snel een geschreven aantekening, een printje meenemen naar een meeting waarop notities geschreven kunnen worden etc. blijven voor mij nog steeds een effectieve en efficiënte manier van mijn werk organiseren.

Op het moment dat dossiers ook bestaan uit papieren documenten, hoe regel je dat? Neem je altijd al je dossiers mee? Dan werk je thuis, dan op kantoor, dan ben je onderweg. Als de stapel dossiers iedere keer mee moeten komt dat de mobiliteit ook niet ten goede. Ik loop regelmatig tegen de situatie aan dat een dossier niet voorhanden is terwijl ik gelegenheid, inspiratie heb om er aan te werken. Dan ligt het nog keurig opgeborgen op kantoor. Dat maakt mijn kantoor nog steeds ‘the basecamp’ van mijn werk, hoe mobiel ik ook ben.

De inrichting van mijn kantoor is dan ook nog erg traditioneel, en dat volstaat perfect. Een bureaustoel, een bureau, een vergaderopstelling en wat kantoorkasten om dossiers maar ook actief archief in op te slaan. De komende paar jaar zie ik dit ook niet zo snel veranderen. Indien ik er naast zit zou dat betekenen dat er niemand meer een of-line rekening verstuurd, of een contract? Ik zie een vermindering, steeds meer documenten gaan digitaal, maar om een hele natie hier toe te bewegen, dat duurt een generatie lijkt me. Het gemak van het hebben van een ‘basecamp’ zal dus nog jaren blijven, misschien wel oneindig? Als je kort mobiel bent ben je licht bepakt, op de thuisbasis heb je net meer comfort, die je onderweg vaak niet nodig hebt.

Voor mij is het thema dus vooralsnog papierlozer werken, en blijf ik lekker genieten van het hebben van een ‘basecamp”!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels