Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Over deze ruimtes beschikt een goede werkomgeving

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Over deze ruimtes beschikt een goede werkomgeving

Een goede werkomgeving is noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen. Uiteraard bestaat een goede werkomgeving uit meer dan alleen een bureau en een computer. Welke ruimtes zijn noodzakelijk voor een geslaagde werkomgeving? En met wat voor ruimtes laat je jouw kantoor met kop en schouders boven andere kantoren uitsteken?

Basisbehoeften op kantoor

Op ieder kantoor moet er minimaal een koffiehoek aanwezig zijn. Hiermee kan worden voorzien in de basisbehoefte aan drinken. Een kantine of keuken om eten te bewaren of bereiden zorgt ervoor dat er ook in voeding kan worden voorzien. Let erop dat de bedrijfskantine of koffiehoek niet te dicht bij de werkplekken van je medewerkers ligt in verband met geluidsoverlast. Akoestische scheidingswanden of aparte ruimtes voor eten en drinken bieden hier een oplossing voor.

Verschillende soorten werkruimten

Ieder kantoor zou in ieder geval over verschillende soorten werkruimtes moeten beschikken. Dus niet alleen een ruimte voor bureaus en vaste werkplekken om geconcentreerd te werken, maar ook vergaderruimtes zijn van belang. Varieer tussen open en afgezonderde ruimtes, zodat zowel samen als individueel gewerkt kan worden. Dit bevordert niet alleen de productiviteit, maar ook de creativiteit van medewerkers. Afhankelijk van waar een medewerker mee bezig is, kan hij een ruimte kiezen die bij zijn werkzaamheden past. Zorg dat de ruimtes om samen te werken en met klanten te overleggen dichtbij de ingang van het kantoorgebouw liggen. Zo hoef je niet met bezoekers langs concentratieruimtes van collega’s.

Aparte ruimte om te eten

Zorg dat er in ieder geval een ruimte is om samen te kunnen eten. Het is erg belangrijk dat medewerkers de gelegenheid hebben om ergens anders dan achter hun bureau te eten. Hierdoor komen medewerkers even vanachter hun computerscherm. Dit is niet alleen goed voor de gezelligheid, maar ook voor de gezondheid en productiviteit. Het is slim om deze ruimte een centrale plaats in het kantoorpand te geven, zodat iedereen hier gemakkelijk naartoe kan.

Socializen op kantoor

Het is belangrijk dat collega’s niet alleen samenwerken, maar ook de ruimte krijgen om informeel met elkaar om te gaan. Naast de kantine, zou je nog een andere ruimte in kunnen richten waar collega’s even informeel samen kunnen zitten. Het grootste deel van je tijd ben je met collega’s op kantoor. Het is dan wel zo leuk om iets meer van ze te weten dan of ze goed zijn met Excel. De koffiehoek en bedrijfskantine zijn uiteraard prima plekken om te socializen op kantoor. Je kunt er echter ook voor kiezen om hier nog een aparte ruimte voor in te richten. Denk hierbij aan een gezellige zithoek of juist een groot atrium.

Niet noodzakelijk, maar wordt wel gewaardeerd

Bij steeds meer bedrijven vind je ruimtes voor sport en spel. Dit is niet per se noodzakelijk, maar zorgt er wel voor dat je je collega’s op een andere manier kunt leren kennen. Bovendien kun je de werkdruk zo even laten voor wat het is en gezellig samenzijn met collega’s. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar kan ook zorgen voor frisse nieuwe ideeën en inzichten. Waar vul je een dergelijke ruimte echter mee? Hier een paar ideeën:

- Een tafelvoetbaltafel voor een beetje gezonde competitie

- Een tafeltennistafel voor de nodige fun en beweging

- Een grote kast vol met gezelschapsspelletjes en een grote tafel met stoelen om aan te spelen

Je kunt de ruimte uiteraard ook zo inrichten dat je er individueel kunt sporten of ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte met:

- Fitnessapparatuur

- Meditatiematjes

- Boekenkasten en zitmeubilair om in te lezen

Zo zijn er nog tientallen ideeën te bedenken! Kijk naar je ruimte, budget en medewerkers en bepaal op basis daarvan wat voor extraatje bij jouw organisatie past.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels