Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Op vakantie gaan zonder aan je werk te denken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Op vakantie gaan zonder aan je werk te denken

De zomervakantie komt eraan! Een moment van ontspanning en ook een moment om niet aan je werk te denken. Maar kun jij het op vakantie niet laten om je mails te checken? Wij geven tips om het werk uit je hoofd te zetten en écht op vakantie te gaan.

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze smartphone, maar dat heeft op vakantie een heleboel nadelen. Als je mail binnenkomt op je smartphone, is het namelijk heel makkelijk om eventjes gauw je mail te bekijken. Volgens onderzoekster Jennifer Deal is het niet zo makkelijk om te stoppen met werken op vakantie. Waarom? Omdat je onvoltooide taken beter onthoudt dan voltooide taken. Ons brein kan onafgewerkte taken niet loslaten.

Managers en zelfstandigen

Volgens Deal hebben managers en zelfstandigen vaker last van het feit dat ze onafgewerkte dingen niet los kunnen laten. Volgens haar hebben hier veel gedreven en gepassioneerde last van. Dit fenomeen was altijl al aanwezig bij werkende mensen, maar door de smartphone is het nog makkelijker geworden om eventjes te werken als je op vakantie bent. De drang om dingen af te maken waar je op het werk niet aan toe bent gekomen, is daardoor ook extra verleidelijk.

Tips om je werk los te laten

Heel simpel: zet je telefoon uit. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een zakelijke telefoon hebt, is dat misschien makkelijker, maar als je privé en zakelijk combineert op één telefoon, wordt dat al moeilijker. Voordat je op vakantie gaat is het handig om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk taken al hebt afgerond, zodat je daar niet meer aan hoeft te denken. Mocht je nu nog projecten hebben lopen, moet je proberen eraan te denken dat je het op de plek waar je nu bent toch niet kunt afmaken of oplossen, en dat je je vakantie hebt verdiend. Leg je focus op iets anders en ga genieten van de natuur of de stad waar je bent! Zodat je helemaal fris en fruitig kunt beginnen aan je onafgemaakte taken op het werk. Maar dan moet je wel eerst helemaal uitgerust zijn. Succes!

Ook leuk om te lezen: 7 tips voor een lege mailbox na je vakantie

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels