Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Onderzoek naar akoestiek in een open kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Onderzoek naar akoestiek in een open kantoor

Onlangs hadden we het al over akoestiek en waarom goede akoestiek belangrijk is. Nu is er onlangs een nieuw onderzoek uitgevoerd over akoestiek door het Stress Research Institute in Stockholm. Zij deden onderzoek naar akoestiek in een open kantoor. Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat door verbeteringen te maken in de akoestiek, dit kan leiden tot 30% minder afleiding en stress bij werknemers! Nog een reden dus om hier eens extra aandacht aan te geven!

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd op twee verdiepingen in een stadskantoor net buiten Stockholm. Zo’n 151 medewerkers namen deel aan de test. Het onderzoeksbureau creëerde op iedere verdieping een andere geluidsomgeving. In het ene kantoor werden (geluids)absorberende geplaatst en in de ander juist harde plafonds en wanden. Deze geluidsomgevingen zijn tijdens het onderzoek meerdere keren gewisseld, zonder dat medewerkers hier iets van wisten. Op het ene moment werkten de ondernemers dus in een goede akoestische omgeving en op het andere moment juist in een slechte.

De effecten van betere akoestiek

Het onderzoek heeft een aantal bevindingen opgeleverd wat betreft het effect van betere akoestiek in een kantoorgebouw: 30% minder verstoringen in het algemeen, 29% minder verstoringen dichtbij, 22 minder verstoringen op afstand en 15% minder cognitieve stress.

Uit een ander onderzoek blijkt dat werknemers elke dag gemiddeld 86 minuten van hun tijd verliezen door de bovenstaande aspecten. Door maatregelen op dit gebied te nemen is het mogelijk om dit verlies aan tijd flink te verminderen! Belangrijk is dus om naast de inrichting van een kantoor ook goed te letten op de akoestiek van een kantoorruimte. Dus door een hoogwaardig absorberend plafond in combinatie met bijvoorbeeld wandabsorbers te plaatsen. Aan de hand van deze aanpassingen is het dus mogelijk dat medewerkers zich beter zullen voelen, minder stress zullen ervaren én dat zij effectiever zullen gaan werken.

Hoe zit het met akoestiek bij jou op kantoor?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels