Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ondernemer spreekt werknemer aan op ongezonde levensstijl

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Ondernemer spreekt werknemer aan op ongezonde levensstijl

MKB Nederland heeft recentelijk een enquête gehouden onder 2.000 ondernemers. Hieruit blijkt dat de meeste ondernemers hun werknemers aanspreken op een ongezonde levensstijl.

Er heerst een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid onder de ondernemers wanneer het gaat om de levensstijl van hun werknemers. Zeker wanneer de ongezonde levensstijl van invloed is op de werkprestaties van de werknemer. Ook wanneer de ongezonde levensstijl geen invloed heeft op de prestaties van de werknemer, voelen 3 op de 5 ondernemers de noodzaak zich te bemoeien met de ongezonde gewoontes van de werknemer.

Vergrijzing
Gewoontes, zoals roken, ongezond eten of te veel alcohol drinken kunnen we werkprestaties van werknemers zowel op korte als lange termijn negatief beïnvloeden. Daarom is het MKB Nederland gestart met de campagne ElkeDagBeter.nu. Deze campagne is erop gericht ondernemers bewust te maken van het belang van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Mede door de vergrijzing zal er de komende jaren een krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. Het is daarom des te belangrijker dat ondernemers ervoor zorgen dat zij hun werknemers langer en gezonder in kunnen zetten. Niet alleen door goede scholing en mobiliteit, maar ook door goede gezondheid van de werknemer.

Slaapproblemen
De enquête heeft ook aandacht besteed aan de gezondheid van de ondernemers zelf. Zo kwam ook naar voren dat de helft van de ondernemers kampt met slaapproblemen. Vooral het in slaap komen wordt regelmatig door de ondernemers als probleem erkend. Een mogelijke oorzaak hiervoor zou kunnen zijn dat ruim een kwart van de ondernemers dagelijks 6 tot 10 koppen koffie drinkt. Vijf procent drinkt zelfs meer dan 10 koppen koffie per dag. Daarnaast geven veel ondernemers aan moeite te hebben om bij thuiskomst belangstelling voor andere mensen op te brengen.

Bronnen: mkbnederland.nlnuzakelijk.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels