Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Nieuwe arboregels voor Het Nieuwe Werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Nieuwe arboregels voor Het Nieuwe Werken

Werken op een andere plek dan op kantoor bij je werkgever, dus werken op elke plek waar het kan, wordt gemakkelijker. Daarvoor zijn de arboregels voor werkgevers voor het plaats- en tijdongebonden werken (Het Nieuwe Werken) verlicht. Vanaf 1 juli 2012 gelden deze regels niet alleen voor thuiswerken, maar ook voor werken op andere plekken buiten het bedrijf.

Thuiswerkers en telewerkers vallen onder de Arbeidsomstandighedenwet. Voor thuiswerken gelden tot nu toe soepelere arboregels dan voor de werkplek in het bedrijf van de werkgever. Vanaf 1 juli 2012 vallen thuis- en telewerken echter onder dezelfde arboregels. Het doel is dat werknemers gemakkelijker plaats- en tijdsongebonden kunnen werken, bijvoorbeeld op een terras, een (internet)café of in een hotel. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer te regelen dat de telewerkende werknemer oordoppen in heeft in een drukke stations- of fabriekshal. Werknemers zijn per 1 juli a.s. zelf verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek.

Je bent verplicht je werknemers die telewerken of thuiswerken te informeren over de risico’s die hieraan verbonden zijn en hoe die risico’s vermeden kunnen worden. Maak hierover goede afspraken met je werknemer en leg ze vast in een thuis- en telewerkovereenkomst.

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Thuis- en telewerken moet ook een onderdeel zijn van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Daarnaast gelden voor zzp’ers (zelfstandige zonder personeel) die voor je werken en de opdrachtgever de rechten en plichten uit het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Bron: www.hrpraktijk.nl

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels