Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Nederland loopt achter met inrichting van mobiele werkplekken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Nederland loopt achter met inrichting van mobiele werkplekken

Nederland loopt achter als het gaat om het inrichten van een flexibele werkomgeving voor werknemers, vergeleken met bedrijven in andere landen. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Citrix. Voor het onderzoek werden 1.100 IT-beslissers ondervraagd uit Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India. Het blijkt dat 80% van de onderzochte organisaties een mobiele werkplek heeft ingericht voor haar werknemers. In Nederland ligt dat percentage op 66%. Met name in Brazilië wordt veelvuldig overgestapt van de vaste naar de mobiele werkplek. Maar liefst 90% van de Braziliaanse organisaties biedt een mobiele werkomgeving aan.

Van de voordelen van het mobiele werken zijn de Nederlandse organisaties echter wel overtuigd, al is het wat minder dan de organisaties in de andere landen. De belangrijkste voordelen die genoemd worden zijn:

- De mogelijkheid om te werken vanaf iedere gewenste locatie (54% tegenover 71% wereldwijd)

- De mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer ze dat willen (46% tegenover 63% wereldwijd)

- Het vergroten van de productiviteit van de medewerkers (44% tegenover 64% wereldwijd)

Andere voordelen van workshifting blijken te zijn: lagere operationele en IT-kosten en verbeterende tevredenheid onder de medewerkers.

Uit het onderzoek blijkt verder nog dat het einde van het PC-tijdperk dichterbij is dan ooit. Steeds meer organisaties vragen hun medewerkers privé-apparaten, zoals een laptop, te gebruiken tijdens het werk. Het zogenaamde Bring-Your-Own-Device (BYOD) beleid. In vergelijking tot andere landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privé-apparaten op de werkvloer: ruim 41% tegenover een kleine 35% van alle respondenten. Het BYOD-beleid wordt dus massaal omarmd door Nederlandse organisaties, terwijl de ultieme vorm van Het Nieuwe Werken, workshifting, nog niet aan iedereen is besteed. Toch verwacht de grootste meerderheid (88%) van de Nederlandse organisaties binnen nu en 2 jaar een flexibele werkplek voor haar medewerkers ingericht te hebben. Workshifting is dus wel een onderwerp wat momenteel erg leeft.

Gerelateerde artikelen:

Nederlandse organisaties lopen achter met inrichten mobiele werkplekken

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels