Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Musthave: akoestische wanden op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Musthave: akoestische wanden op kantoor

Om wat meer rust te creëren in een kantoortuin zijn akoestische wanden een ware musthave. Lees alles over deze speciale scheidingswanden op het Inofec blog!

Hartstikke gezellig zo’n open kantoortuin, maar soms is het wel erg druk! Rustig werken is lastig met veel geluid op kantoor. Bovendien gaat iedereen hierdoor alleen nog maar harder praten om zichzelf verstaanbaar te maken. Ook gebeurt er altijd van alles in een grote kantoorruimte. Wie zowel behoefte heeft aan meer rust als een betere akoestiek, kiest voor akoestische wanden op kantoor. Benieuwd naar deze musthave voor op kantoor? Je leest er alles over in dit blog!

Het probleem: slechte akoestiek op kantoor

Slechte akoestiek is een probleem op veel werkplekken. Zeker werkplekken waar met meerdere mensen in een ruimte gewerkt wordt, voelen al snel rumoerig. Zachte materialen zijn extreem belangrijk in de strijd tegen rumoer op de werkvloer. Tegen harde materialen kaatst het geluid namelijk terug de ruimte in, waardoor een vervelend lange nagalm ontstaat. Zachte materialen nemen het geluid juist op en filteren het, wat de nagalm verkort. Drie keer raden waar akoestische wanden van gemaakt zijn…

Akoestische wanden

Om wat meer rust te creëren in een kantoortuin zijn akoestische wanden een ware musthave. Een akoestische scheidingswand is gemaakt van zacht materiaal. Het gaat om gestoffeerde panelen met gerecyclede kleding erin. Dit materiaal heeft een hele doffe aantrekkingsklacht tot geluid. Dit betekent dat het de nagalm van geluid flink verkort. Geluiddempende wanden nemen het geluid als het ware op om te zorgen dat het zich niet verder door de ruimte verspreidt.

Staande en mobiele scheidingswanden

Bij geluiddempende wanden denken mensen vaak aan staande of mobiele scheidingswanden tussen werkplekken in. Het voordeel van mobiele scheidingswanden is dat je ze heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Wil je even met een paar mensen overleggen? Rol er een paar mobiele scheidingswanden bij en de rest van het kantoor heeft er geen last van. Wanneer je verwacht regelmatig meerdere akoestische wanden naast elkaar te plaatsen, kun je het beste koppelbare scheidingswanden bestellen. Deze kun je aan elkaar koppelen om de scheidingswand te verlengen.

Akoestische wanden
Veel akoestische wanden nodig? Kies voor koppelbare wanden!

Lage scheidingswand of opzetwand

Het is ook mogelijk om een lage scheidingswand of zogenaamde opzetwand op je bureau te plaatsen. Er zijn namelijk ook akoestische wanden voor op je bureau verkrijgbaar. Een akoestische opzetwand is ideaal wanneer bureaus tegenover elkaar zijn opgesteld. De lage scheidingswand tussen de bureaus zorgt voor iets meer privacy en rust op je werkplek. Bovendien wordt (bijvoorbeeld tijdens het bellen) het geluid van je stem direct in de zachte kern van de akoestische opzetwand gefilterd.

Akoestische wanden
Akoestische opzetwanden: ideaal wanneer bureaus tegenover elkaar staan

Geluiddempende wanden

Akoestische wanden worden ook wel geluiddempende wanden genoemd. Dit heeft een reden: akoestische wanden dempen namelijk het geluid. Ze zorgen niet voor stilte op de werkvloer. Dit is een belangrijke nuancering om te maken. Vaak zijn medewerkers verrast wanneer ze na het plaatsen van akoestische wanden nog steeds geluiden horen op kantoor. Dit terwijl akoestische wanden het geluid dempen en dus niet volledig weg kúnnen halen. Dit betekent echter niet dat geluiddempende wanden niets ter verbetering van de akoestiek doen. In tegendeel, de akoestiek op kantoor is door de geluiddempende wanden een stuk aangenamer. De akoestische scheidingswanden zorgen ervoor dat het niet meer zo rumoerig klinkt op kantoor, maar het geluid blijft wel aanwezig.

Akoestiek op kantoor verbeteren

Wie de akoestiek op kantoor wil verbeteren, doet er goed aan om akoestische wanden op de werkplek te plaatsen. Verwacht echter geen volledige stilte na het plaatsen van deze scheidingswanden. Hiervoor moet je echt terug naar een ‘ouderwets’ cellenkantoor. Je kunt de akoestiek wel verder verbeteren door bijvoorbeeld ook akoestische kasten te plaatsen. Qua inrichting van het kantoorpand moet je er verder op letten dat er voldoende zachte materialen in terugkomen. Kies dus voor tapijt(tegels) op de vloer en dikke gordijnen voor de ramen. Dit soort zaken zorgen voor een prettige akoestiek in de werkruimte.

Hoe zit dat bij jou op kantoor? Wordt daar veel gebruik gemaakt van zachte materialen? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels