Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Minder stress door planten op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Minder stress door planten op kantoor

Een leuke plant op je bureau of bij de printer geven het kantoor net even wat meer stijl en gezelligheid. Nu is dat niet het enige positieve wat een paar planten teweegbrengen op kantoor. Meer groen op kantoor werkt ook prestatieverhogend en stressverlagend. Doordat er door planten in de ruimte meer zuurstof in de lucht hangt, voelen mensen zich prettiger. Minder stress verlaagt het ziekteverzuim, al met al genoeg positieve redenen dus om een plantje op je bureau te plaatsen.

Luchtvochtigheid
Nog een voordeel van een plant op kantoor is dat het werkt als luchtzuiveraar en tevens een positieve invloed heeft op de luchtvochtigheid. Hierdoor leveren planten een goede bijdrage aan de bestrijding van het sick building syndrome. Gezondheidsklachten als oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid worden verminderd.

Hoe kies je de juiste plant en hoe onderhoud je deze?

- Oriënteer je op gemakkelijke planten. Planten die weinig verzorging nodig hebben en droge lucht kunnen verdragen;

- Kies een persoon als ‘verzorger’ van de planten, zodat de leuke groene toevoegingen niet al na een week het loodje leggen;

- Bemest je planten zo één keer in de twee weken;

- Hou rekening met de lichtval van je kantoor. Sommige planten houden van zon, terwijl je andere beter in de schaduw kunt zetten.

Bureauplant 2012
De Livistona was de bureauplant van 2012. Het is niet alleen een sierlijke plant met een exotisch uiterlijk, maar bovendien een gezonde plant die de lucht zuivert. Een ideale plant dus voor op je bureau. Wellicht iets voor op jouw bureau?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels