Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Minder geluid, goede luchtkwaliteit en veel licht verbeteren de productiviteit

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Minder geluid, goede luchtkwaliteit en veel licht verbeteren de productiviteit

Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op de productiviteit. De inrichting van het kantoor beïnvloed de productiviteit van iedereen. Er is een infographic gemaakt met diverse factoren die invloed hebben op de productiviteit. Deze infographic is wel gebaseerd op het Amerikaanse bedrijfsleven, maar volgens mij geldt dit ook voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Stil kantoor

Meer dan 70% van de werknemers ziet de productiviteit dalen als er veel geluid in het kantoor is. Men wil dus het liefste in een stil kantoor werken. Er zijn een aantal mogelijkheden om het geluid in het kantoor te verminderen. Je kunt ervoor zorgen dat het plafond geluidsabsorberende panelen bevat. Maar ook met het kantoormeubilair kun je ervoor zorgen dat het geluid wordt verminderd. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld akoestische schuifdeurkasten of door het plaatsen van scheidingswanden.

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in het kantoor heeft ook invloed op de productiviteit. Je wilt niet in een kantoor werken waar het 30 graden is en waar geen toevoer is van verse lucht. Er zijn verschillende manieren om het kantoorklimaat te verbeteren. Zorg er dus voor dat er een raam open kan, dat er luchtreinigers in het kantoor staan en dat er luchtvochtigheidsregelaars zijn. Deze maatregelen zorgen voor een frisse en gezonde lucht die de productiviteit van iedereen zal verbeteren.

Veel licht

In een vorig artikel over licht in het kantoor kwam al naar voren dat licht voor een gezonde werkplek zorgt. Zorg er dus voor dat er veel licht in het kantoor komt. Mocht je ’s avonds werken, zet dan een lamp aan.

In onderstaande infographic staan alle ideeën uitgewerkt om de productiviteit op het kantoor te verbeteren.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels