Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Mensen maken 50 procent meer fouten door multitasking

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Mensen maken 50 procent meer fouten door multitasking

Uit onderzoek van Steelcase in samenwerking met neurowetenschappers blijkt dat mensen meer fouten maken in de manier waarop ze werken. We denken dat we slim bezig zijn door bijvoorbeeld multitasking, maar dit zijn juist onjuiste aannames onze keuzes leiden juist tot minder productiviteit en minder goede prestaties.

We krijgen iedere dag een hele stroom aan e-mails binnen, maar ook social media-berichten en appjes krijgen we dagelijks binnen die we allemaal moeten lezen en beantwoorden. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die ertoe leiden dat we ons nog maar moeilijk kunnen concentreren op het werk. We willen ook in minder tijd meer doen.

Beweging bevordert productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat we veel verkeerde keuzes maken als het gaat om de manier waarop we werken. We denken bijvoorbeeld dat we ons beter zouden kunnen concentreren als je zit. Maar dat is niet zo! Beweging bevordert de productiviteit en het concentratievermogen.

Verschillende dingen tegelijk doen

We beantwoorden mailtjes terwijl we in een meeting zitten, maar we worden niet productiever door te multitasken. Sterker nog: het leidt tot wel 50 procent meer fouten. Onze hersenen zijn niet geschikt om onze aandacht op meerdere dingen tegelijk te richten. We denken alleen maar dat we aan het multitasken zijn, maar eigenlijk is het zo dat ons brein in een hoog tempo aan het schakelen is tussen verschillende taken.

Meer werken is meer doen

Onze hersenen hebben op een bepaald moment rust nodig. Een volledige focus is over het algemeen niet langer mogelijk dan 45 minuten. Mensen denken dat als ze meer werken en veel doen aan multitasking, dat ze dan ook meer doen, maar dat is niet zo. Je hebt ook korte pauzes nodig.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels