Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Meest duurzame kantoor staat in Nederland

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Meest duurzame kantoor staat in Nederland

Volgens het internationale BREEAM certificeringssysteem is het hoofdkantoor van Geelen Counterflow in Haelen (Limburg) is verkozen tot het meest duurzame kantoor ter wereld. Er is veel aandacht geschonken aan de arbeidsomstandigheden.

Daglicht, uitzicht, verlichting en ventilatie zijn geoptimaliseerd om de gezondheid en productiviteit van de werknemers zo goed mogelijk te maken. Er werken 50 werknemers op kantoor. Op jaarbasis wekt het bedrijf 50 procent meer zonne-energie op dan het verbruikt voor verwarming, verlichting, koeling, computers en ventilatie. Het overschot aan energie wordt gebruikt in een fabriek die in de buurt ligt. Rondom het pand is ook een natuurtuin aangelegd met verschillende planten, bomen en bloemen, waar weer vogels en insecten op af komen.

De bouwmaterialen zijn cradle to cradle gecertificeerd. Dat betekent dat ze bestaan uit grondstoffen die het milieu geen schade toebrengen en ook weer herbruikbaar zijn. Het gebouw is gemaakt van lijmvrij hout en dit materiaal heeft de laagst mogelijke CO2-voetafdruk.

Inofec duurzaam

Inofec borgt via haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beleid dat bij de inkoop die zij uitvoert in de breedste zin van het woord, dus zowel voor artikelen ten behoeve van de eigen bedrijfsvoering als voor het meubilair dat wordt ingekocht, in toenemende mate wordt gestuurd op milieu- en duurzaamheidaspecten volgens het cradle to cradle principe.

Daarbij trachten wij zoveel mogelijk aan te sluiten op de eisen die Agentschap NL stelt betreffende duurzaam inkopen, met nadruk op de ‘criteria voor duurzaam inkopen van kantoormeubilair’. Inofec spant zich in om steeds de meest actuele duurzaamheideisen van Agentschap NL te hanteren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment