Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Meer creativiteit wanneer je de vergadering stillegt

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Meer creativiteit wanneer je de vergadering stillegt

Het klinkt misschien raar, maar als je de vergadering een paar minuten stillegt of opschort, zal er meer creativiteit zijn. Een belangrijke reden waarom de creativiteit dan toeneemt, is dat iedereen dan even in alle rust kan nadenken. De druk om creatief te zijn is dan misschien even weg. Als de vergadering dan weer opnieuw gaat beginnen, zijn er veel meer nieuwe ideeën.

Vergaderingen worden te strikt nageleefd

Een vergadering volgt meestal een vast stramien. We beginnen met de opening en de agenda. Vervolgens gaan we alle agendapunten afwerken om vervolgens de taken te verdelen. Maar als je in een creatieve vergadering zit, zal dit niet altijd werken. Door af en toe een pauze in te lassen, onderbreek je de vergadering, maar dit leidt uiteindelijk tot meer creativiteit. Uit een onderzoek van Daan Stam aan de Erasmus Universiteit blijkt dat een pauze van 5 minuten al leidt tot 53% meer ideeën.

Als ik naar mezelf kijk, dan komen ook vaak de ‘beste ideeën’ juist als ik niet in een vergadering zit of aan me vraagt om creatief te zijn. Als ik bijvoorbeeld op de fiets of in de auto zit, dan komen opeens de ‘beste ideeën’ naar boven. Ik heb dat wel in ieder geval. Dit geldt dus ook voor een vergadering. Kortom, las bij de volgende vergadering een korte pauze in, om daarna weer verder te gaan.

Bron: Rendement

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels