Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Laurence: "Schakel tussen idee en realisatie"

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Laurence: "Schakel tussen idee en realisatie"

Mijn rol binnen Inofec is het ontwerpen of vernieuwen van een inrichting voor allerlei segmenten. Het overgrote deel van mijn ontwerpen zijn voor bedrijven, scholen of zorginstellingen maar dat is niet alles waar we als Inofec te vinden zijn! We zijn namelijk ook actief in de horeca, verschillende (sport-)verenigingen en overheidsinstellingen. En dat is nou precies wat het zo leuk maakt om te werken bij Inofec! Het is heel divers en vanwege mijn werkzaamheden mag ik overal in de spreekwoordelijke "keuken" kijken. Hierdoor heb ik in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgebouwd.

Ik start de kennismaking om zoveel mogelijk te weten komen van de organisatie en de medewerkers. Wie, wat, waar, wanneer en hoeveel heb ik vroeger van mijn vader geleerd. Wie is de klant en wat zijn de beweegredenen, waar gaat het plaatsvinden, wie maakt gebruik van welke ruimtes, wanneer gaat het spelen en hoeveel is er voor nodig?

Tijdens de eerste sessie probeer ik me te verplaatsen in de klant, wat voor bedrijf is het, wat vinden ze belangrijk, hoe werken ze momenteel, wat kan of willen ze veranderen. Daarnaast denk ik mee in oplossingen zoals bijvoorbeeld routing, functionaliteiten, duurzaamheid, efficiëntie etc. Meedenken in iedere discipline van het bedrijf om het zo goed mogelijk in te richten voor iedereen.

Na het inventariseren van deze aspecten gaan we bespreken welke look & feel hierbij past. Wat wil de klant uitstralen, wat voor sfeer, welke soort meubels passen bij het bedrijf. We gaan verschillende kleuren, materiaal- en stofsoorten combineren. Hoe kunnen de medewerkers optimaal werken, maar zich ook goed voelen binnen de werkomgeving. Planten, decoraties, aankleding, visuals etc. dragen hier ook enorm aan bij. Wanneer alle aspecten zijn geïnventariseerd, ga ik het geheel vertalen naar een 3D ontwerp.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?
Dat doe ik op verschillende manieren. Deze ontstaat door onze samenwerking met verschillende leveranciers. Het bezoeken van beurzen. Het volgen van verschillende Socials zoals Instagram en Pinterest. Eén van mijn favoriete is Office Snapshots. Deze Instagram pagina laat inspirerende werkplekken over de hele wereld zien!

Mede gestart door de pandemie zijn er ongelofelijk veel veranderingen in onze branche geweest. Ook op het gebied van werken en werkplekken. Veel medewerkers werken (nog) vanuit thuis. Naast dat Inofec werkend Nederland voorziet van thuiswerkplekken, zijn we ook verschillende locaties aan het inrichten die geënt zijn op de toekomst. Hoe gaan we nu werken? Je ziet dat organisaties meer ontmoetingsruimtes inrichten en minder traditionele werkplekken plaatsen. Zo kunnen medewerkers thuis blijven werken en naar kantoor komen om elkaar te ontmoeten. Want 1 ding is wel zeker, er is niks zo belangrijk als elkaar in het echt te ontmoeten.

Wanneer gaan wij elkaar ontmoeten? Dit kan op locatie of in onze showroom in Roosendaal!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels