Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Bert: "Goed zijn voor de wereld"

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Bert: "Goed zijn voor de wereld"

Als algemeen directeur van Inofec ben ik verantwoordelijk voor het beleid van de onderneming. Eén van de zaken die ik extra belangrijk vind, is “goed zijn voor de wereld”. Het gaat er mij om dat je de acties omtrent duurzaamheid in de eerste plaats doet voor de wereld waarin we leven en niet als marketing te zien. Het moet authentiek zijn.

Duurzaam ondernemen betekent voor mij dat we in alle fasen van onze bedrijfsprocessen rekening houden met de sociale, ecologische en economische dimensies van duurzaamheid. Het is belangrijk om onze duurzaamheidambities te realiseren. Deze ambities hebben betrekking op het verminderen van de “echte” afvalstromen, verminderen van de CO2-productie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn opvallend goed gestart, maar zeker nog niet klaar.

In de visie van Inofec op meubilair in een circulaire economie gaat het om het streven naar 100% circulariteit of met andere woorden de “echte” afvalstroom tot een absoluut minimum beperken. Dit doen wij door producten te verkopen, die een lange technische levensduur hebben. Hierna nog makkelijk via onze dochteronderneming Inofec Duurzaam een 2e of 3e leven kunnen hebben, voordat ze 100% gecertificeerd gerecycled kunnen worden. Maar voordat deze laatste stap gezet wordt, schenken wij bij voorkeur de gebruikte en overjarige producten aan een goed doel met ANBI-status.

Naast het verantwoord organiseren van onze goederenstromen werken we ook aan het verminderen van onze CO2 productie. Dit door het verlagen van onze energieverbruik en reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. Zeer recent hebben we onze showroom, magazijn, buitenterrein en het kantoor volledig voorzien van nieuwe verlichting armaturen en LED lampen. Daarnaast zijn er op het dak van kantoor en magazijn 1.069 zonnepanelen geplaatst, die een jaarlijkse energieopbrengst van 360MWh opleveren! De overproductie van zonne-energie leveren we lokaal terug. Bij de vervanging van transportmiddelen schaffen we de meest duurzame middelen aan. Hierbij valt te denken aan elektrische, hybride personenauto’s, Euro6 of mogelijk elektrische bedrijfswagens.

Inofec zorgt direct en indirect voor de lokale werkgelegenheid. 76,7% van de Inofec medewerkers komt uit gemeente Roosendaal of uit de direct aangrenzende gemeenten. Dit zorgt naast talent behoud voor de regio ook voor minder woon-werk verkeer en belasting op het milieu en bovenal lokale betrokkenheid. Daarnaast zijn we begonnen met het verduurzamen van ons bedrijfsterrein, waardoor het waterbestendiger, hittebestendiger en biodiverser wordt. Tegelijkertijd ontstaat er een “park” waar onze medewerkers kunnen ontspannen en werken. Hoe gaaf is dat!

Wij zijn maatschappelijk intensief betrokken met de Roosendaalse gemeenschap, doordat Inofec o.a. hoofdsponsor is van RKVV Roosendaal, shirtsponsor van RMHC de Pelikaan, shirtsponsor van RC RCC en Sponsor van Golfcentrum Roosendaal - De Stok. Daarnaast steunen we ook de lokale goede doelen zoals Stichting Team Doelbewust.

Heb je suggesties voor Inofec voor de verduurzaming of wil je weten hoe ik het gedaan heb? Ik drink graag een kop koffie of thee met je om hierover te sparren.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels