Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Mannen zijn depressief als de vrouw werkt

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Mannen zijn depressief als de vrouw werkt

Als de partner van de man werkt, dan kan hij mogelijk depressief zijn. De man heeft dan meer depressieve klachten dan wanneer de partner niet werkt. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.056 Belgische heteroseksuele koppels tussen de 18 en 65 jaar. Dit onderzoek is uitgevoerd door de universiteit van Gent. De respondenten kregen een vragenlijst of zij gedurende 3 maanden klachten hadden zoals futloosheid, lichtgeraakt of pessimistisch.

Er werden 3 groepen gemaakt:

- Mannelijk kostwinnersgezin: de man werkt fulltime en de vrouw het huishouden

- Anderhalfverdienersgezin: De man werk fulltime en de vrouw parttime

- Tweeverdienersgezin: Man en vrouw werken fulltime

De mannen waren meer depressief en hadden meer depressieve klachten als hun partner werkte, dan wanneer de man de enige kostwinner is. Als de vrouw meer verdiende dan de man, dan hadden de mannen ook meer mentale klachten en waren ze meer depressief. Wanneer de mannen meer verantwoordelijkheden kregen in het huishouden, nam ook de depressie toe. Vrouwen vertonen minder klachten als zij voornamelijk het huishouden doen.

Bron: Nu.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment