Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Livistona, bureauplant van het jaar 2012

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Livistona, bureauplant van het jaar 2012

De opvolger van de vingerplant is bekend. De plant Livistona is uitgeroepen tot de bureauplant van het jaar 2012. Het is niet alleen een sierlijke plant met een exotisch uiterlijk, maar bovendien een gezonde plant die de lucht zuivert. Een ideale plant dus voor op je bureau.

Een deskundige jury met vertegenwoordigers uit de wetenschap en uit de praktijk heeft zich samen met een gebruikerspanel gebogen over een vijftal kamerplanten welke in aanmerking kwamen voor de titel Bureauplant van het Jaar. Zowel bij de deskundige jury als het gebruikerspanel behaalde de Livistona de hoogste score.

Getest in een laboratorium
In het voorjaar van 2012 zijn de planten op verzoek van het Bloemenbureau getest door Fytagoras Plant Science. In een laboratoriumopstelling is onderzocht in hoeverre de planten chemische stoffen uit de lucht verwijderen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten is een top 3 bepaald, bestaande uit de Calathea, de Ficus Microcarpa Ginseng en de Livistona. Vervolgens zijn deze 3 planten gedurende 3 maanden op 50 bureaus bij MKB bedrijven en thuiswerkers gezet om te beoordelen.

Luchtzuiveraar
Prof. Dr. Bert van Duijn van Fytagoras Plant Science, voorzitter van de vakjury, gaf aan dat uit laboratoriumonderzoek bleek dat de Livistona een goede luchtzuiveraar is en tevens een positieve invloed heeft op de luchtvochtigheid. Hiermee levert de Livistona een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van het Sick Building Syndrome, zodat gezondheidsklachten als oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid thuis en op kantoor worden verminderd. De bureauplant van het jaar heeft weinig verzorging nodig, 2x per week water geven is meestal al voldoende.

Frisgroen en tropisch
Het Bloemenbureau heeft de 50 beeldschermwerkers gevraagd de 3 genomineerde planten te beoordelen. Met een rapportcijfer van 7,8 heeft ook het gebruikerspanel de Livistona als favoriet aangewezen. Onder meer de frisgroene kleur en de sierlijke en rustige uitstraling vielen in de smaak bij de beeldschermwerkers. Ook gaf het gebruikerspanel aan dat de plant doet denken aan tropische oorden, waardoor je ook op je werkplek het vakantiegevoel wat langer vast kunt houden.

Bron: www.wonen.blog.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels