Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Lang werken is niet goed voor je

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Lang werken is niet goed voor je

Moet je vandaag weer overwerken op kantoor? Pas op, want uit onderzoek blijkt dat lang werken niet gezond is. Mensen die meer dan 55 uur per week werken, hebben namelijk 33 procent meer kans op een beroerte en 13 procent meer kans op een hartaanval.

Het onderzoek is gehouden onder meer dan 600.000 mensen uit Europa, Amerika en Australië en al deze mensen zijn zeven jaar lang gevolgd. Uit het onderzoek blijkt dus dat een lange werkweek niet gezond voor je is. Workaholics lopen meer risico dan mensen die 35 tot 40 uur werken per week. Lang en hard werken is vooral slecht voor je bloedvaten; de kans op een hersenbloeding is aantoonbaar hoger.Voor sommige mensen ligt dit zelfs 60 procent hoger. Als je 5 uur per week overwerkt, heb je al 10 procent meer kans op een beroerte. In het onderzoek is rekening gehouden met of je rookt en of je al een hoge bloeddruk hebt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat werknemers die weinig controle hebben over hun werkzaamheden en van wie veel wordt geëist, een nog groter risico lopen op een beroerte. Lang werken is zorgelijk, zorg er dus voor dat je je tijd op kantoor effectief benut, zodat je niet zo vaak hoeft over te werken en al je werk netjes op tijd af hebt.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels