Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Lang niet alle werkplekken zijn productief

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Lang niet alle werkplekken zijn productief

De Leesman Index heeft onder ruim 140.000 medewerkers in 50 landen de effecten van de werkomgeving op productiviteit onderzocht. Wat blijkt? 29 procent van de ondervraagden vindt de werkplek niet productief genoeg. Deze mensen zijn dus ontevreden over de mate waarin de werkplek het mogelijk maakt om productief te werken.

De Leesman Index is een benchmark tool voor de effectiviteit van de werkomgeving in de industrie. Het online onderzoek verzamelt de feedback van het personeel over hoe goed de werkplekomgeving de belangrijke werkactiviteiten ondersteunt. De werkgever bepaalt voor een groot gedeelte hoe een werkplek wordt ingedeeld en welke spullen er worden aangeschaft. Maar wat vinden werknemers nu belangrijk en waar moet je op letten om het je werknemers zo aangenaam mogelijk te maken?

Wat vinden werknemers belangrijk?

Leesman onderzoekt de relatie tussen de werkomgeving en de ervaren arbeidsprestatie door de mate van tevredenheid bij medewerkers op een groot aantal punten in kaart te brengen. Het gaat daarbij om de manier waarop medewerkers hun werk kunnen organiseren, de aanwezige faciliteiten, maar ook de fysieke aspecten van de werkomgeving. Koffie staat nog altijd op nummer 1. Dat is zelfs belangrijker dan IT-faciliteiten. Daarna komen de fysieke omgeving met daglicht, kunst, groen, temperatuurregeling en de akoestiek.

Temperatuur op kantoor

Temperatuur is erg belangrijk en dat geven respondenten ook aan. Je wordt veel minder productief als het ergens veel te koud of juist te warm is. 80 procent van de respondenten vindt de temperatuur belangrijk, maar slechts 27 procent is tevreden over de temperatuur. 77 procent zegt akoestiek op kantoor belangrijk te vinden, maar 30 procent is slechts tevreden over de akoestiek. Als het ergens te rumoerig is, is het lastig om productief te zijn, omdat je steeds wordt afgeleid. Onderzoekers van het onderzoek zeggen dat akoestiek de beste voorspeller is van productiviteit. Gebouwen met een atrium scoren bijvoorbeeld hoger op onze index. Ook is de beschikbaarheid van stilteruimtes van invloed.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels