Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Lachen op het werk? Je gaat er harder van werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Lachen op het werk? Je gaat er harder van werken

Het klinkt waarschijnlijk erg tegenstrijdig. Lachen op het werk en harder werken. Toch is niets minder waar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lachen werknemers een goed gevoel geeft en zij daardoor beter gaan werken. Daisy van Dessel heeft in haar masterproef psychologie het effect van humor op het werk bekeken. Hierbij kwam ze tot de conclusie dat collega`s die samen lachen hun prestaties verbeterd.

Door positieve humor zijn werknemers geneigd om een extra tandje bij te zetten. Veel werkgevers gaan ervan uit dat lachen op het werk enkel tijd kost, maar het onderzoek van Van Dessel bewijst het tegendeel. Nogmaals, het moet wel om positieve humor gaan. Een collega die net even struikelt wat zorgt voor een binnenpretje of het samen lachen als een collega zich verspreekt. Hierbij niet bedoelt deze persoon te willen kwetsen natuurlijk. Dit soort positieve humor verhoogt de werkprestaties op de werkvloer.

Hans de Witte is professor arbeidspsychologie aan de KU Leuven. Hij noemt dit onderzoek uniek. Het zou passen binnen de richting ‘positieve psychologie”.

Kortom, lachen op het werk is gezond en je gaat er harder van werken. Teveel lachen is natuurlijk ook niet goed, want dat maakt dat je ongeloofwaardig over kunt komen, doordat je jouw emoties kunt verbergen achter het lachen. Daarbij is teveel lachen uiteraard ook niet goed voor de werkprestaties.

Dus lekker aan de slag en een dag niet gelachen, is een dag niet gewerkt…

Bron: Het Nieuwsblad, The People Company

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels