Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kwispelend naar je werk

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kwispelend naar je werk

Kwispelend naar je werk, zomaar een item wat ik gisteravond voorbij zag komen bij Editie NL.

Hondenbezitters wisten dit al lang, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen, je hond meenemen naar je werk bevordert de productiviteit en vermindert stress. Volgens het onderzoek komt er bij het aaien van je hond de stof oxytocine vrij. Dit stofje zorgt voor het verlagen van pijn, verminderen van stress, maakt sociaal vaardiger en zorgt voor betere concentratie. Als je gaat zoeken op dit item blijkt dat er al veel over geschreven is. Niet alleen bij kleine bedrijven wordt het steeds gebruikelijker om je hond mee te nemen naar je werk, maar ook bij grote Amerikaanse bedrijven, zoals Google en Amazon.com, wordt het steeds vaker toegestaan.

In Nederland is het veel minder gebruikelijk om je hond mee te nemen naar je werk. De vraag is natuurlijk ook of al je collega’s hierop zitten te wachten. En wat als één van je collega’s allergisch blijkt te zijn voor honden, zoals ik. De arbeidsinspectie geeft aan dat het aan de werkgever is hoe hiermee om te gaan. Mocht je als bedrijf besluiten om honden toe te staan op de werkvloer, dan dien je hier ook bij de sollicitatieproces rekening mee te houden. Geef dit direct aan bij een potentiële werknemer of zet het al in de advertentie. Laat de hond desnoods aanwezig zijn bij het gesprek, zodat je direct kunt zien hoe iemand reageert op de aanwezigheid van de hond. Een goed beleid mag uiteraard ook niet ontbreken, want niet iedere hond is even goed opgevoed. Maak hier onderling duidelijke en goede afspraken over. De hond mag immers niet voor teveel overlast zorgen.

Of deze trend zich ook daadwerkelijk in Nederland gaat doorzetten, daar heb ik serieus mijn twijfels bij. De tijd zal het leren. Voorlopig zie ik nog geen honden bij ons op de werkvloer verschijnen. 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels