Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kleuren & trends op kantoor: geel en grijs

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kleuren & trends op kantoor: geel en grijs

Eerder schreven we al over herfstkleuren op kantoor: oranje en rood. Vandaag zijn de kleuren geel en grijs aan de beurt, want deze twee kleuren zijn prachtig met elkaar te combineren.

De basiskleur in een zakelijke omgeving is in de basis vaak grijs: een stabiele kleur, maar een tikkeltje saai. Toch is het een functionele kleur op kantoor, zeker in aanvulling met frisse kleuren, zoals geel.

Geel
De kleur geel staat voor zon en energie, het is een kleur die bruist. Het is ook een positieve kleur, die vrolijkheid en voorspoed uitstraalt. Geel is daarmee een ideale kleur om in de inrichting van kantoren te gebruiken, want ieder kantoor kan positieve energie goed gebruiken. De kleur geel zie je niet snel in kantoorinrichtingen, en dat is jammer. Het is zo’n vrolijke kleur, maar hij kan ook erg warm zijn.

Om een goede eerste indruk te maken, is geel bijvoorbeeld de ideale kleur om te gebruiken in de hal/entree. Zeker de kleur antraciet in combinatie met gele accenten, zorgt voor een wam onthaal, voor iedereen die uw bedrijf binnenstapt. Overigens is de kleur geel ook eetlust bevorderend, en daarmee zeer geschikt voor de kantine.

Grijs
Grijs is misschien wel de meest gebruikte kleur op kantoor in combinatie met wit en zwart. Het is een bescheiden kleur, die intelligentie uitstraalt. Maar het is ook een saaie kleur, die wel wat levendige tegenhangers kan gebruiken. Er moet uiteraard wel een natuurlijk evenwicht blijven bestaan.

Combineer je grijs met wit, ontstaat een serene en rustige uitstraling die bijvoorbeeld in de gezondheidszorg goed passen. Voeg je blauw toe aan grijs, heb je een rustgevende en kalme omgeving, perfect voor de financiële sector. Door rood toe te voegen komt de ruimte wat meer tot leven. Grijs in combinatie met bruin zorgt voor warmte en charismatische sfeer. Ook grijs in combinatie met geel is een goede keuze. Zo maak je het grijs wat levendiger en vrolijker.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels