Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kleuren & trends in kantoorinrichting

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kleuren & trends in kantoorinrichting

Kleur speelt een hele belangrijke rol als het gaat om kantoorinrichting. Specifieke kleuren en kleurcombinaties kunnen namelijk bijdragen aan optimaal functioneren, concentratie en werklust. De juiste kleuren in een werkomgeving hebben een positieve werking en zorgen voor een krachtige houding en doorzettingsvermogen. Het gaat dan niet alleen om één specifieke kleur, maar zeker ook om kleurcombinaties.

Blauw
De kleur blauw is de meest productieve kleur. De kalmte en sereniteit van deze kleur geeft een gevoel van verantwoordelijkheid en wekt vertrouwen en rust. Dat maakt blauw de perfecte kleur voor kantoorinrichting. Voor ruimtes met weinig daglicht is de kleur blauw ook ideaal: blauw op het plafond geeft alsnog een open en luchtig gevoel aan de werkruimte. Ook groene natuurtinten kunnen dit effect ondersteunen. Omdat de kleuren blauw zeer kalm en rustgevend zijn, mag er gekozen worden voor blauwe contrastkleuren: hemelsblauw in combinatie met fel blauw.

Optimaal vergaderen
In een vergaderruimte is evenwicht van belang. Gebruik daar dan ook kleuren die in elkaars verlengde liggen, zoals aardetinten, grijstinten of rustige bruine kleuren. Deze kleuren ondersteunen namelijk geestelijke en lichamelijke ontspanning. Dit gevoel van kalmte draagt bij aan openheid in communicatie. Subtiele accentkleuren kunnen in een vergaderruimte als extra stimulans dienen voor optimale concentratie en motivatie, zoals koele grijze basistinten in combinatie met warm oranje. Of bruintinten in combinatie met een frisse accentkleur.

Tip: geef de wand van het presentatiescherm een donkere rustgevende kleur. Dat is rustiger voor de ogen en zo houdt men beter de aandacht erbij.

Rood
De kleur rood kan grootse effecten geven, zowel positief als negatief. Rood is een hoog intense kleur, voorzichtig omgaan met de kwantiteit rood is van belang. Door intense kleuren met dezelfde samenstelling te combineren, ontstaat harmonie en balans. Zoals bij de kleuren rood, oranje en geel. Rood stimuleert en prikkelt, en komt daarmee het beste tot zijn recht als accentkleur. De kleur rood wordt aangeraden voor ruimtes waar men korte meetings heeft. Dan heeft het stimulerende en prikkelende effect het hoogste resultaat. Combineer het warme van de kleur rood, met koele grijze tinten voor een optimaal stimulerende sfeer in een werkruimte.

Bron: Colours of Life, Sigma

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels