Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kleuren en trends binnen het onderwijs

Kleuren en trends binnen het onderwijs

Kleuren hebben een grote invloed op mensen. In iedere werk ruimte is het van belang hier goed over na te denken. Ook in het onderwijs!

Kleuren hebben een grote invloed op mensen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je je aandacht ergens goed bij kunt houden, maar kunnen ook juist afleiden, zonder dat je het zelf wellicht in de gaten hebt. Ze kunnen energie geven, of juist remmen in creativiteit. In iedere ruimte waar gewerkt wordt, is het daarom van belang om goed na te denken over welke kleuren in welke ruimtes de juiste zijn. Zeker ook in het onderwijs.

Het klaslokaal
In een klaslokaal moeten leerlingen hun aandacht goed bij de les kunnen houden. Kleuren die kunnen afleiden, worden dan ook afgeraden. Rood trekt aandacht en blauw is kalmerend. Beiden kleuren zijn op basis van deze eigenschappen dan ook minder geschikt. Groen staat voor betrouwbaarheid en oranje voor stimulerend. Daarmee zijn deze kleuren juist wél geschikt in een klaslokaal.

Moeten leerlingen focussen op bijvoorbeeld een beeldscherm of schoolbord, dan is paars de juiste kleur voor de wand op de achtergrond. Deze kleur is rustgevend voor de ogen, waardoor beter gefocust kan worden op het scherm of bord. Zo houden leerlingen beter hun aandacht bij de les.

De lerarenkamer
De plek waar leraren even tot rust kunnen komen, is de lerarenkamer. Het moet een gezellige kamer zijn: sfeervol, maar ook rustgevend. Ga in dit geval voor een combinatie van kleuren: het optimistische van geel, het rustgevende van groen en het evenwichtige van donkergrijs vormen de perfecte combinatie. Ook de combinatie van rood, bruin en grijs hebben diezelfde invloed.

De gangen
In een school zijn veel gangen te vinden, vergelijkbaar met de entree in een kantoor. Wie door de gang loopt moet wat positieve energie meekrijgen, wat optimisme. De kleur grijs, die intelligentie uitstraalt, zou de ideale basis zijn die perfect aan te vullen is met de kleuren geel of oranje. Beide kleuren zijn levendig, en stralen vrolijkheid, levenslust en verwarming uit. Dat zorgt voor een positieve binnenkomer voor wie een klaslokaal binnenloopt.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels