Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kantoren moeten ’s avonds het licht uit doen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kantoren moeten ’s avonds het licht uit doen

Kantoren laten vaak ’s avonds nog verlichting aan, om het kantoorpand met logo goed te laten opvallen in het donker. Energieverspilling noemt de Partij voor de Dieren dat, en heeft een motie ingediend dat de regering deze energieverspilling tegen moet gaan. Een Kamermeerderheid steunde vandaag een motie. Het gaat dan om verlichting in kantoren en winkelpanden die ’s avonds en ’s nachts aan blijven.

In Frankrijk is dit al eerder aan banden gelegd. Zo moeten in Parijs winkels en kantoren de lichten uit doen als zij sluiten. In Nederland moet dit goede voorbeeld nu gevolgd worden.

Er is inmiddels al onderzoek gedaan naar de mogelijke besparing. Een schatting van ECN (Nationale instituut voor energie-innovatie) laat zien dat kantoren en winkels 536 miljoen kWh elektriciteit kunnen besparen, als na werktijd de verlichting wordt uitgeschakeld. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar dat zou een energiebesparing zijn waar 150.000 huishoudens op kunnen draaien. Het kabinet was het niet direct eens met het voorstel, maar een meerderheid van de Kamer wél.

Voor mensen, dieren en zeker ook de natuur en het milieu is het beter om verlichting in kantoren uit te schakelen na werktijd. Grote bedrijven die veel hebben geïnvesteerd in grote borden met neonreclame zullen niet blij zijn met deze beslissing, maar de besparing en de voordelen voor het milieu zijn groot.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels