Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kantoorstoelen kiezen: de juiste stoel voor elke kantoorruimte

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kantoorstoelen kiezen: de juiste stoel voor elke kantoorruimte

Kantoorstoelen kiezen? Wij leggen uit waar je op moet letten bij de keuze van de juiste kantoorstoelen. Meer advies nodig? Neem dan contact op!

Bij de inrichting van een kantoorruimte komt veel kijken. Van vloerbedekking en muurbekleding tot het uitzoeken van de kantoormeubelen. Als het gaat om kantoorstoelen kiezen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Ga je bijvoorbeeld voor design stoelen, kunststof stoelen of misschien wel een zadelkruk? Elke ruimte kan een andere functie hebben en dat geldt ook voor de kantoorstoel. Waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van stoelen? We lopen het stappenplan met je door!
 

Soort kantoorstoelen kiezen

Allereerst is het bij kantoorstoelen kiezen belangrijk om te weten wat de functie is van de stoelen. Elke kantoorruimte kan baat hebben bij ander soort kantoorstoelen. Voor vaste werkplekken kiest men meestal voor een ergonomische bureaustoel. In de vergaderruimte wil je een comfortabele vergaderstoel. Terwijl kantine stoelen of wachtkamerstoelen vaak vooral op de uiterlijke kenmerken worden uitgezocht. In een conferentiezaal is ook het comfort belangrijk. Maar hier moet je ook goed op de afmetingen van de kantoorstoelen letten. Vaak moeten er veel stoelen in de zaal passen, waardoor men voor smallere modellen kiest. Let sowieso goed op de afmetingen. Het is zonde wanneer je prachtige design fauteuils bestelt, die nét niet onder de vergadertafel passen.

Voor de ruimtes waarin veel computerwerk wordt gedaan, zijn er zit-stahulpen. Daarmee is het mogelijk om het werk zowel zittend als staand te doen. Deze kantoorstoelen kunnen ook ingezet worden voor meer beweging op de werkvloer. Ideaal in combinatie met een stabureau. Voor de ontmoetingsplekken op kantoor zijn er mooie designstoelen beschikbaar. Denk aan een moderne fauteuil, poef of treinbank. Weet je welke functie de ruimte heeft en wat voor soort kantoorstoelen je moet kiezen? Dan kun je gaan kijken naar de uiterlijke kenmerken en het materiaal.

Kies voor stijlvolle treinbanken in de ontvangstruimte

Van stoel met wieltjes tot kolompoot

De meeste bureaustoelen zijn voorzien van wieltjes. Kantoorstoelen kunnen echter allerlei soorten onderstellen hebben. Denk aan een kruisvoet, kolompoot, het 4-poots onderstel, sledeframe en draadframe.

Fauteuil Fan is verkrijgbaar met diverse onderstellen. Bijvoorbeeld met een trompetvoet, kruisvoet met wieltjes of 4-poots onderstel in chroom of hout. Ook is Fan verkrijgbaar als sledestoel. Deze kantoorstoel is bovendien in verschillende materialen beschikbaar: kunstleer of stof. Met deze fauteuil voor op kantoor kun je dus alle kanten op! Maar ook fauteuil Sorriso is verkrijgbaar in verschillende varianten.

Kantoorstoelen kiezen fauteuil sorriso
Fauteuil Sorriso is verkrijgbaar in verschillende varianten

Kunststof stoelen of steigerhouten meubels

Naast het onderstel of de voet, doet ook de keuze van het materiaal veel voor het uiterlijk van de stoel. Zo hebben kunststof stoelen vaak een iets strakker uiterlijk. Terwijl een interieur met steigerhouten meubels robuust en natuurlijk oogt. Kantoorstoelen van stof, (kunst)leer of hout geven vaak een wat luxere uitstraling. Kunststof is daarentegen gemakkelijker in onderhoud. Naast het uiterlijk speelt ook comfort bij de materiaalkeuze een rol. Zo zijn kunststof en hout minder geschikt om een hele werkdag op te zitten.

Kunststof stoelen kantoorstoelen kiezen
Kunststof stoelen zijn gemakkelijk in onderhoud

Zwarte of witte fauteuil

Uiteraard is het belangrijk dat de stoelen passen bij de rest van het interieur. Kies je voor een witte fauteuil of een groene fauteuil? Kleuren kunnen verschillende effecten hebben op de ruimte. In een lichte, witte ruimte, kunnen gekleurde kantoorstoelen mooi contrast geven. Zwart en donkerblauw zien er vaak luxe en zakelijk uit. Kleuren als groen en oranje geven een speels en fris effect. Je kunt ook kiezen voor een transparante stoel. Deze is kleurloos of ‘naturel’, maar ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Kijk als het gaat om kleur goed wat bij het interieur en de huisstijl van je onderneming past.

Zadelkruk of deskbike: bijzondere kantoorstoelen

Naast de gebruikelijke kantoorstoelen, kun je ook kiezen voor een meer bijzonder exemplaar. Denk daarbij een een zadelkruk. Een zadelkruk of zadelstoel kun je zien als een kruk op wielen. Hierdoor ben je zeer mobiel en door de vorm van de zitting neem je automatisch een goede zithouding aan. Zadelkrukken worden door verschillende beroepsgroepen gebruikt. Bijvoorbeeld artsen, fysiotherapeuten, kappers en magazijnmedewerkers.

Een andere bijzondere kantoorstoel is de deskbike of bureaufiets. Een bureaufiets maakt het mogelijk om tijdens je werkzaamheden meer te bewegen. Wel zo gezond en goed voor de productiviteit.

Kantoorstoelen kiezen

Ga je kantoorstoelen kiezen, maar kom je er toch niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag! Bekijk ook eens onze referentieprojecten bij bijvoorbeeld Indoor Skydive Roosendaal en Basic Fit ter inspiratie. Neem vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden en advies op maat.

Fauteuil Fan kantoorstoelen Kiezen ISR
Bekijk onze referentieprojecten eens en spot fauteuil Fan bij Indoor Skydive Roosendaal!
Fauteuil Fan kantoorstoelen kiezen Basic Fit
Heb je fauteuil Fan al eens bij jouw Basic Fit zien staan?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels