Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kantoormeubelen voldoen nu ook aan het Cradle to Cradle concept

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kantoormeubelen voldoen nu ook aan het Cradle to Cradle concept

In de afgelopen 10 jaar zijn veel bedrijven overgestapt naar Milieu Verantwoord Ondernemen (MVO). Bij MVO staan de mensen, planeet en winst centraal. Een belangrijk onderdeel is dus milieubewust omgaan met je producten. En dat kan ook met kantoormeubilair door middel van Cradle to Cradle (C2C) producten. De laatste jaren komen steeds meer kantoormeubelen op de markt die voldoen aan het Cradle to Cradle concept.

Wat is Cradle tot Cradle?

Een product dat aan het einde van zijn levensduur 100% hergebruikt kan worden, voldoet aan de Cradle to Cradle eis. Dat betekent dat het afval van het ene product weer een nieuw leven krijgt in een ander product. Daarbij is het belangrijk dat de onderdelen niet in kwaliteit dalen. Producten zijn slechts een onderdeel van het hele C2C concept. Hieronder een aantal basisprincipes voor het C2C concept:

- Aan het einde van de levensduur moeten de verschillende onderdelen weer opnieuw kunnen worden ingezet

- Grondstoffen gebruiken die 100% veilig zijn voor het milieu en de mens

- Hernieuwbare energie gebruiken in diverse fasen van de cyclus

- Voer een strategisch beleid voor MVO

Het C2C concept is ontwikkeld door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaan William McDonough. Het concept bestaat uit een biologische en een technische kringloop. Bij een biologische kringloop dienen de materialen volledig te worden opgenomen door de natuur. Bij de technische kringloop worden de onderdelen volledig hergebruikt in nieuwe producten.

Bureaustoel Yanos

Doet uw bedrijf aan MVO, dan wilt dus ook dat uw producten voldoen aan Cradle to Cradle. Inofec heeft bureaustoelen in haar assortiment die voor het grootste gedeelte herbruikbaar zijn, namelijk de Girsberger bureaustoel Yanos. Hieronder een aantal punten van het Cradle to Cradle concept die van toepassing zijn op de bureaustoel Yanos:

- De stof wordt van 100% natuurlijke vezels gemaakt

- De verschillende onderdelen zijn makkelijk demonteerbaar

- De stalen onderdelen kunnen worden hergebruikt in andere producten

Via: Duurzaamondernemen.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels