Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kantoormedewerkers ontevreden over werkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kantoormedewerkers ontevreden over werkplek

Uit een studie van onderzoeksbureau Ipsos Loyalty blijkt dat 40% van de kenniswerkers niet of niet erg tevreden is over de werkomgeving. Het onderzoek is gehouden onder ruim 7.300 kantoormedewerkers van grote bedrijven uit 10 verschillende landen.

De belangrijkste reden is de onmogelijkheid om buiten het kantoor te werken. Bijna 70% van de ontevreden medewerkers geeft dit als oorzaak aan. Ruim 33% van de ontevreden groep zegt problemen te ondervinden met het werken in een open kantoor. De ontevreden medewerkers geven aan dat veel van hen niet zelf mogen kiezen of ze op kantoor werken of op een andere plek. En als ze op kantoor werken, kunnen ze vaak niet kiezen voor een werkplek die het beste aansluit bij de te uit voeren werkzaamheden.

Een van de gevolgen van de ontevredenheid over de werkplek is concentratieverlies. Ruim 80% geeft aan hieronder te lijden. Daarnaast geeft nog eens 84% aan stress te ondervinden. Andere mogelijke gevolgen zijn een afname van de productiviteit, creativiteit en samenwerking met anderen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er in Nederland relatief weinig buiten kantoor wordt gewerkt. Van de Nederlandse respondenten geeft slechts een derde aan een of meerdere dagen per week op een andere plek te werken. Verder blijkt dat van alle respondenten maar liefst 62% enkel en alleen binnen de muren van het eigen te bedrijf te werken. Bijna 80% heeft binnen het kantoor ook een vaste werkplek.

De respondenten die het onderzoeksbureau heeft benaderd, kwamen uit de volgende landen: Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Amerika, Rusland, Polen, Turkije, Frankrijk en Spanje. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van concullega kantoorinrichter Steelcase.

Bron: NUzakelijk

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels