Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Kantoorinrichting in 2012, wat waren de trends?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Kantoorinrichting in 2012, wat waren de trends?

Het jaar 2012 hebben we inmiddels achter ons gelaten. De balans over 2012 kan dan ook worden opgemaakt. Wat waren de trends van 2012 op gebied van kantoorinrichting? Welke kleuren zijn populair en welk product is in opkomst? Inofec heeft het jaar 2012 geëvalueerd en ziet een paar opvallende trends.

Kleur
Zwart blijkt nog steeds de meest favoriete kleur te zijn op het gebied van kantoorinrichting. Als het gaat om stoffering van bureaustoelen en vergaderstoelen, worden deze kantoorstoelen voor 66 procent in de kleur zwart besteld. Naast zwart vullen de kleuren rood (12 procent) en blauw (11 procent) de top drie aan.

Het afgelopen jaar heeft Inofec een groeiende vraag geconstateerd naar de kleur antraciet. Dat is dan ook de reden om de bureaustoel Raya, veruit de meest favoriete bureaustoel van Nederland, ook vanaf 2013 in de kleur antraciet in het assortiment op te nemen. Opvallend is verder dat in 91 procent van alle bestellingen de kleur van de gekozen bureaustoel ook terug komt in de vergaderstoelen. Als het gaat om tafelframes en –bladen, is wit de absolute favoriet.

Prijs
Als het gaat om de aanschaf van kantoormeubilair, zijn we kritischer dan ooit. Dat blijkt uit de stijgende verkoop van de lijn INOSmart, topkwaliteit tegen een lage prijs. De lijn INOSmart voldoet aan de richtlijnen van de ARBO (volledig goedgekeurd volgens de ARBO normering NEN 2449 en NPR 1813), is volledig ergonomisch en is strak vormgegeven. De lijn INOSmart werd gelanceerd in 2009 om iedere ondernemer of facilitair manager te voorzien in de behoefte van eenvoud en een lage prijs. In 2012 bleek deze lijn populairder dan ooit. Ondernemers en facilitair managers kozen massaal voor deze lijn vanwege de lage prijs in combinatie met de hoge kwaliteit en ARBO-normering, dat blijkt uit onderzoek van Inofec onder een groot aantal klanten. De lijn INOSmart bestaat uit bureautafels, kantoortafels en ladeblokken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels