Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Juiste werkhouding op kantoor als thuis!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Juiste werkhouding op kantoor als thuis!

Voorkomen van fysieke gezondheidsklachten op het werk of thuis. Wij geven tips & instructies voor de juiste instellingen van je werkplek met bijhorende ergonomische werkhouding!

Werkhouding op kantoor of thuis

Tijdens je werk op kantoor of wanneer je thuiswerkt, breng je heel wat uren achter de computer door. Dan is het niet alleen belangrijk om comfortabel te zitten, maar ook om verantwoord bezig te zijn. In de meest ergonomische houding natuurlijk! Zo beperk je fysieke klachten zoals last van je nek of overbelasting van je rug. Zorg dat je voldoende variatie hebt qua werkhouding en neem regelmatig pauze! Oftewel even de armen & benen strekken

Waar dien je allemaal rekening mee te houden?

 

Werkhouding werkplek

Vermijd klachten met de juiste zithouding. Vermoeidheid, ongemak en zelfs pijn kunnen worden veroorzaakt door een slechte zitpositie. Hier 7 stappen om je zithouding te verbeteren.

1. Ogen & Nek 2. Bovenrug
Richt je ogen op de bovenkant van de monitor of er net iets onder. Steun je bovenrug door rechtop te zitten met je schouders ontspannen.
   
3. Armen en polsen 4. Onderrug
Ontspan je armen langs je zijde met de boven- en onderarm in een hoek van 90 garden. Houd je polsen recht met je vingers ontspannen. Zit volledig tegen de rugleuning om ook je onderrug te steunen.
   
5. Heupen & onderlichaam 6. Knieën en onderbenen
Zorg dat je volledig tegen de rugleuning zit. Je knieën en benen mogen de stoel niet raken en dienen 90 tot 110 graden van de dijen gericht te zijn.
   
7. Zithoogte en voeten  
Verstel je stoel, zodat je voeten plat op de grond rusten.  

 

thuiswerkplek keukenInstellen van je werkplek

Instellen bureaustoel

1. Hoogte van je bureaustoel

Zorg dat je heupen iets hoger plaatst zijn dan je knieën. 

2. Diepte van je bureaustoel

Zorg dat je zo ver mogelijk op het zitgedeelte van je bureaustoel gaat zitten. Om goed te zitten dient er nog een vuist tussen je knieholte en zitvlak te passen. 

3. Rugsteun

Houdt je hoofd recht, zodat je wervelkolom ook recht blijft.

Positie bureau

4. Hoogte bureau

Je hoogte van je bureau is enorm belangrijk en is voor elke lichaamslengte anders. Daarbij dien je te zorgen dat de armsteunen van je bureaustoel tegen het bureaublad komen en er niet onder of over! Meer weten over de juiste hoogte van je bureau? Lees ons blog over de juiste bureauhoogte.

Positie Laptop / computer

5. Beeldscherm

Of je nu een tweede scherm gebruikt of het beeldscherm van je computer/laptop, zorg dat de afstand tussen het beeldscherm en je ogen ongeveer een armlengte is. De bovenrand van het scherm moet op ooghoogte zijn. 

6. Toetsenbord & muis

Je toetsenbord dient ongeveer 10 centimeter van de rand van je bureau of tafel te liggen. Zo zorg je dat je vingers in het midden van je toetsenbord uitkomen. Je muis leg je vlak naast je toetsenbord. 

Werkhouding thuiswerkplek

Het is heel verleidelijk om bijvoorbeeld op de bank met je laptop op schoot je werkzaamheden te doen. Je voelt het al aankomen, dit is niet slim! Even op de bank hangen of een onderuitgezakte houding aannemen is natuurlijk niet erg, maar doe het niet te lang. Eventuele klachten zullen sneller komen. Let op je werkhouding wanneer je langer met de computer gaat werken.

Werkhouding thuis

Een goede houding aannemen achter een laptop of computer is enorm belangrijk. Schuif altijd goed aan bij je werkplek. Voorkom typen met gestrekte armen. Dit geeft een verhoogde spanning in de arm-, schouder- en nekspieren. Zet je scherm op een armlengte afstand. Het beste is dat je recht op je beeldscherm kijkt.

Wanneer je met een laptop werkt, is een extra scherm, toetsenbord en muis een uitkomst. Zo kun je het scherm op de juiste hoogte en afstand zetten, welke het beste bij jouw werkhouding past. 

Tijd voor een goede én ergonomische thuiswerkplek? Maak gebruik van onze configurator. Niet alleen komen wij deze bij je thuisbezorgen, maar we monteren de producten en zetten het in de juiste ruimte/kamer.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels