Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Inrichting van uw personeelskamer, waar moet ik op letten?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Inrichting van uw personeelskamer, waar moet ik op letten?

Als u de personeelskamer opnieuw wilt inrichten, moet u letten op een aantal punten. Bijvoorbeeld hoe groot is de ruimte, hoeveel personen maken gebruik van de ruimte, welke kleuren wil ik gebruiken etc. Een personeelskamer is wel een essentiële ruimte, omdat leraren en docenten zich hier even kunnen terugtrekken van de werkzaamheden. Een personeelskamer moet vooral een rustige en frisse uitstraling hebben.

Tafels

Op iedere school verschilt het aantal leraren. Hetzelfde geldt voor de grootte van de personeelskamer. Het is daarom verstandig om van te voren te weten hoeveel leraren er zijn en wat de afmetingen van de ruimte zijn. Vervolgens moet er gekeken worden naar de ideale opstelling van de tafels. Gaan we groepjes maken of willen we een grote tafel. Bestaat het aantal leraren uit minder dan 20, dan adviseren wij om een grote opstelling te maken. Bij grotere groepen wordt de afstand te groot en wordt er meestal gekozen voor meerdere opstellingen. Bij een afmeting van een tafel van 160×80 en 180×80 adviseren wij om maximaal 6 stoelen te plaatsen als u op de kop ook stoelen wilt plaatsen. Bij een tafel met een afmeting van 200×100 is het mogelijk om 8 stoelen te plaatsen met op iedere kop van de tafel 1 stoel. Geschikte tafels voor uw personeelskamer zijn de InoSmart en de InoUnivers.

Stoelen

Stoelen kunnen niet ontbreken in uw personeelskamer. Er zijn heel veel verschillende stoelen. Ten eerste zijn er al verschillende bekledingen. Wilt u een stoel met een kunststof, gestoffeerde of leren bekleding? Een kunststof stoel is makkelijk te onderhouden, maar een gestoffeerde of leren stoel geeft meer comfort. Wij adviseren om gestoffeerde of lederen stoelen te nemen. Met de stoelen kunt u voor kleur zorgen in uw personeelskamer. Als er voldoende ruimte is, dan heeft u ook de mogelijkheid om een aantal banken te plaatsen. Hierdoor creëert u een extra relaxruimte voor uw leraren.

Decoratie

De leraren komen regelmatig in de personeelskamer en dan moet het niet een saaie ruimte zijn. Zorg er dus voor dat de personeelskamer een vrolijke en leuke uitstraling heeft waarin de leraren zich prettig voelen. Denk hierbij aan het gebruik van frisse kleuren, planten, schilderijen, foto’s van schoolactiviteiten etc. Met leuke decoratie en accessoires kunt u een personeelskamer al een hele andere uitstraling geven.

Overig meubilair

Tafels, stoelen en decoratie mogen in ieder geval niet ontbreken is wat er standaard in een personeelskamer. Maar er zijn nog veel meer kantoormeubelen die u ook in uw personeelskamer kunt zetten. Denk hierbij ook aan postvakkenkasten, tijdschriftenkasten, archiefkasten, kapstokken etc.

Kleurgebruik

Het is vooral belangrijk om de kleuren van de meubelen op elkaar af te stemmen. Neem een primaire kleur die u wilt terug laten komen in sommige meubelen. Bijvoorbeeld als u voor rood kiest, kies dan voor rode stoelen. Kies de tafels vooral in rustige kleuren. Met accessoires kunt u nog wat extra kleur en sfeer brengen in uw personeelskamer.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels