Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Inofec sponsor Roses-4-Eco

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Inofec sponsor Roses-4-Eco

Als sponsor van het team Roses-4-Eco uit Roosendaal levert Inofec een bijdrage aan de Shell Eco-marathon. Dit is één van ‘s werelds meest innovatieve en uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De Shell Eco-marathon verwelkomt ieder jaar talentvolle jongeren van middelbare scholen, universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit heel Europa. Met de Eco-marathon daagt Shell hen uit zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. De winnaar is het team dat omgerekend het verst rijdt op 1kWh elektriciteit of 1 liter brandstof.

Het team Roses-4-Eco uit Roosendaal doet voor de vierde keer mee aan de Shell Eco-marathon. Roses-4-Eco is een bijzonder jong en divers team, legt teamlid Laura van der Velde uit. “We doen mee met zes jongens en zes meisjes met leeftijden tussen de 15 en 17 jaar. We zijn van alle markten thuis, omdat we teamleden hebben die op school een Natuur-profiel volgen, en teamleden met het Maatschappij-profiel. Dit helpt als we brainstormen over nieuwe ideeën.”

Het doel van de Roosendaalse scholieren is om het resultaat van vorig jaar te overtreffen door 1 op 200 te rijden. “Door de verbeteringen die we hebben gemaakt aan het voertuig gaat het ons vast lukken,” zegt Laura zelfverzekerd. “We hebben dit jaar bijvoorbeeld een kap van koolstofvezel, die is een stuk lichter. Ook verwachten we winst te behalen door de rem in het achterwiel door een schijfrem te vervangen.”

De Shell Eco-marathon is een wereldwijd initiatief met edities in de Verenigde Staten, Azië en Europa: de Amerikaanse competitie vindt plaats van 29 maart t/m 1 april in Houston, Verenigde Staten. De Aziatische editie wordt gereden van 4 t/m 7 juli in Kuala Lumpur, Maleisië. Van 16 t/m 19 mei vindt de Europese competitie plaats in Rotterdam.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels