Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo zorg je voor een gezond werkklimaat op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo zorg je voor een gezond werkklimaat op kantoor

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking spendeert een groot deel van de dag op kantoor. Daarom is het belangrijk dat werknemers zich goed voelen tijdens het werk. Zorg als werkgever er dus voor dat de werkomgeving inspirerend is en dat werknemers voldoende ruimte hebben om hier zelf wat in in te brengen hebben.

Gezond binnenklimaat
Wanneer het binnenklimaat niet optimaal is en de lucht bijvoorbeeld te droog is, zul je dit merken aan het prestatieniveau van de werknemers. De klachten die werknemers kunnen krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, geïrriteerde ogen en keelpijn. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg voor een gezond klimaat op kantoor door planten op de werkvloer te plaatsen. Schiet het er steeds bij in om planten te kopen en te verzorgen? Er zijn een heleboel bedrijven die zich hier professioneel mee bezig houden, dus daar zou je ook altijd nog aan kunnen denken.

Wees creatief
Als je aan planten denkt voor op kantoor, denk je waarschijnlijk aan saaie, standaard planten die stof staan te vangen naast de archiefkast of op je bureau. Maar het kan natuurlijk een stuk creatiever. Je kunt bijvoorbeeld een planten- of bloemenwand laten maken op kantoor, waar je werknemers ook leuke selfies kunnen maken. Een plantenwand kun je in verschillende afmetingen laten maken en zal een positieve invloed hebben op het werkklimaat: het is een echte eyecatcher! Ook leuk als er klanten op kantoor komen om iets te hebben wat je niet op ieder kantoor ziet.

Ook kunnen er orchideeën neergezet worden op bureaus in vrolijk gekleurde potten. Dit zorgt meteen voor wat sfeer en kleur op kantoor. Sowieso is het leuk om wat gekleurde eyecatchers te plaatsen op kantoor om af te wisselen met de kleuren zwart, wit, grijs en bruin die vaak gebruikt worden in ruimtes in een bedrijfspand.

Daglicht en ventilatie
Het prettigst werk je met voldoende daglicht, maar zorg ervoor dat je beeldscherm niet recht tegenover een raam staat. Dit kan zorgen voor vervelende reflecties. Als het donker wordt op kantoor, is het belangrijk om ook goed licht te gebruiken. TL-licht is een veelgebruikt licht op kantoor, Goede luchtkwaliteit en voldoende ventilatie in kantoren leidt tot hogere productiviteit en lager ziekteverzuim. Zorg er dus voor dat de luchtinstallatie in orde is!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels