Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

How to: meer bewegen op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
How to: meer bewegen op kantoor

Op kantoor zit je vaak de hele dag achter de computer. De enige momenten van de dag dat je beweegt is als je naar van en naar de auto loopt, naar het toilet gaat of als je koffie gaat halen. Daar moet verandering in komen!

Lopen voor ieder bakje koffie
Halen jullie op de afdeling koffie voor elkaar? Zorg ervoor dat jij dan een aantal keer op een dag drinken haalt voor je collega’s. Ben je toch weer een keer opgestaan en op en neer gelopen en ben je ook een super aardige collega. Vul je meestal een kan met water voor op je bureau? Pak in plaats daarvan een klein glas en loop steeds naar de kraan toe om water bij te vullen. Als je veel drinkt, moet je ook veel naar het toilet. Nog een bijkomend voordeel dus.

Auto parkeren
In plaats van je auto naast kantoor parkeren, kun je hem ook wat verder weg zetten zodat je nog tien minuutjes moet lopen voordat je op je werk bent. Heb je toch weer twintig minuten extra bewogen per dag. Bovendien zal de frisse lucht je ook goed doen. ’s Ochtends kun je nog even opstarten voordat je begint met werken, en als je terugloopt kun je je hoofd lekker leegmaken voordat je naar huis gaat.

Bewegingstracker
Wil je meer bewegen op kantoor? Maak er dan een spelletje van. Dit kun je uitstekend doen met een bewegingstracker. Deze verzamelt informatie over je activiteiten en wijst een persoonlijk dagdoel toe. De tracker geeft precies aan hoeveel afstand je per dag aflegt, hoeveel stappen je loopt en hoeveel calorieën je verbrandt. Ook houdt hij je slaapritme bij. Als je je dagdoel niet hebt gehaald, ben je eerder geneigd om ‘s avonds nog een blokje om te gaan of nog een keer extra de trap op en af te lopen. Hebben meerdere mensen op kantoor een bewegingstracker? Ga uitdagingen met elkaar aan, dat maakt het extra motiverend!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels