Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

How to: het inrichten van een nieuw kantoorpand

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
How to: het inrichten van een nieuw kantoorpand

Je hebt net een huurcontract of koopovereenkomst afgesloten voor een nieuw kantoorpand. Maar waar moet je als werkgever allemaal aan denken bij het inrichten van een kantoor? In dit blog vind je alle dingen waarop je moet letten bij de inrichting van een nieuw kantoor.

Visitekaartje: de receptieruimte

De receptie is feitelijk het visitekaartje van je bedrijf. Alle klanten en medewerkers komen immers via deze ruimte het bedrijfspand in. Daarom is het erg belangrijk dat de receptie er professioneel en verzorgd uitziet. Denk echter eerst na over de entree. Die begint al buiten! Zorg dat de route naar je kantoor en de gevel er netjes uitzien, want buiten wordt de eerste indruk van je bedrijf al gevormd. Denk van tevoren goed na over wat je wilt uitstralen met je entree. Kies je voor een zakelijke, strakke inrichting of juist voor felgekleurde, opvallende meubels? Maak gebruik van een wachtruimte waar klanten kunnen wachten als ze niet direct geholpen kunnen worden. In het assortiment van Inofec Kantoormeubelen vind je onder meer receptiebalies, banken, kapstokken, salontafels en fauteuils. Kortom: alles wat je nodig hebt om de receptieruimte volledig in te richten!

Goede werkplekken

Werknemers hebben recht op een veilige en gezonde werkplek. Slecht ingerichte werkplekken kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Volg de arbo-regels waaraan een werkplek moet voldoen. Zo moet het meubilair ergonomisch verantwoord zijn. Dat wil zeggen dat stoelen, bureaus en beeldschermen goed zijn afgestemd op het werk en de mensen die er gebruik van maken. Bij het indelen van de werkplekken moet er voldoende ruimte zijn voor iedere werknemer. Houd rekening met minimaal vier vierkante meter per werknemer. Let op: er moet ook voldoende ruimte zijn om te kunnen bewegen en deuren en kasten te openen. Denk ook aan de stand van de bureaus bij de indeling van de werkruimte. Het is handig om de bureaus in een hoek van 90 graden op de ramen te positioneren. Zo schijnt er geen licht op de beeldschermen en kijkt de werknemer ook niet in het licht. Zo worden de ogen niet onnodig vermoeid.

Handige vergaderruimten

Denk na over de vergaderruimten in het kantoorpand. Natuurlijk kun je gebruikmaken van de standaardopstelling van een vergaderzaal: een grote langwerpige tafel met veel stoelen en een beamer voor presentaties. Denk echter ook eens na over een andere indeling van vergaderruimten. Kunnen deze misschien kleiner, zodat er minder mensen in passen, waardoor vergaderingen efficiënter en sneller kunnen verlopen? Ook kunnen er hoge tafels geplaatst worden waar mensen aan kunnen overleggen. Staand vergaderen met verstelbare bureaus is dé nieuwe trend en hierdoor wordt de duur van een vergadering ook aanzienlijk korter. Automatisch wordt er tempo gemaakt tijdens de vergadering, omdat niemand te lang wil blijven staan. Zo worden alleen de dingen besproken die van belang zijn. Als werknemers op een comfortabele stoel zitten, zijn ze eerder geneigd om langer te vergaderen. Geen onnodige kletspraat meer dus, maar heldere en efficiënte meetings!

Doordat vergaderzalen misschien verkleind kunnen worden, is er meer ruimte voor individuele ruimten waar werknemers in alle rust even een belletje kunnen plegen of snel met een andere collega iets kunnen bespreken. Bellen en snelle vergaderingen hoeven hierdoor niet meer plaats te vinden op de werkvloer, waardoor andere collega’s hier minder overlast van ondervinden.

Gezellige koffiehoek

Er moeten speciale ruimten in een kantoor zijn waar werknemers buiten de drukte van het werk even kunnen pauzeren. Een koffiehoek is hier de ideale ruimte voor. Plaats hier een koffiemachine, waterkoker en zorg dat suiker, melk, theezakjes en mokken altijd voldoende op voorraad zijn. Maak in de koffiehoek gebruik van normale tafels en stoelen, maar ook van krukken en hoge tafels. Zo wisselen werknemers hun houding af van zittend naar staand en andersom. Zo kunnen ze tijdens hun pauze even uit hun werkhouding komen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels