Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Hoe kom je zo vriendelijk mogelijk van je collega af?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Hoe kom je zo vriendelijk mogelijk van je collega af?

Iedereen maakt het wel eens mee. Je komt een collega tegen, maar je hebt helemaal geen zin om met hem of haar te praten. Maar hoe doe je dit zo aardig mogelijk. Je kan een collega op verschillende momenten tegenkomen. Hieronder staan 7 verschillende momenten met de oplossing om zo vriendelijk mogelijk van je collega af te komen.

1. Het pand verlaten

Je gaat naar huis en net als je door de deur naar buiten gaat, kom je een collega tegen. Nu is het te hopen dat je collega ook geen zin heeft om te kletsen en als eerste “fijne avond” zegt. Maar je hebt pech, deze collega wil nog even weten wat jij vanavond gaat doen. Er zijn dan 2 opties, je gaat net zo lang met je slot prutsen, totdat je collega dit beu is. Wat ook altijd goed werkt, is de volgende zin: “Ik ben binnen nog wat vergeten”.

2. Waar woon je?

Shit, je collega vraagt waar je woont. Nu is het maar te hopen dat je collega niet in de buurt woont. Anders fiets je iedere dag met je collega van en naar je werk. Moet je nu gaan liegen of de waarheid vertellen? Als je gaat liegen, komt dit ooit een keer uit en dat zorgt voor een niet al te beste relatie, dus dat is geen optie. Dus, je vertelt waar je woont. Nu is het maar te hopen dat je collega niet gaat vragen om samen naar het werk te fietsen. Je kan dit oplossen door te zeggen dat je onregelmatig werkt en vaak vroeg op je werk moet zijn. Of je kan zeggen dat je na je werk altijd even langs je ouders gaat of nog wat boodschappen moet doen.

3. De fiets

Voor je zie je een collega van je fietsen, maar je hebt absoluut geen zin om daar naast te fietsen. Je kan als een Roadrunner voorbij racen en als je collega er de volgende dag naar vraagt, zeg dan dat je het niet door had. Je zou er ook voorbij kunnen gaan en dan “tot morgen” kunnen zeggen. Dit is al een stuk vriendelijker. Je kan ook de hele rit op ongeveer 50 meter achter je collega gaan fietsen en hopen dat hij of zij niet omkijkt.

4. Het openbaar vervoer

Als je iedere dag met het openbaar vervoer naar je werk gaat, dan kan je wel eens een collega tegen het lijf lopen. Wanneer je in een restaurant zit en iemand pakt zijn of haar smartphone, dan is dat niet gepast. Maar dit komt wel uitstekend van pas als je collega’s spot. Speel /Kijk zo lang mogelijk op je smartphone, zelfs als je batterij leeg is ;). Smartphone vergeten (dat is al niet zo slim), kijk dan vooruit of kijk juist de hele tijd naar de andere kant van het perron.

5. Koffieautomaat

Je wilt een kop koffie gaan halen en net op dat moment gaat een collega ook naar het koffiezetapparaat. Je kan niet meer terug. Wat je dan kan doen, is je smartphone pakken en net doen alsof je jouw mail aan het checken bent. Of een beetje naar je kom staren.

6. Toilet

Je moet nodig naar de wc en eenmaal daar aangekomen, zie je dat er al een bezet is. Shit, ga je nu wachten of juist heel snel je behoefte doen? Wanneer het de grote behoefte is, dan kan het heel lullig uitkomen als je tegelijkertijd klaar bent. Dan kan je er niet meer onderuit om een ongemakkelijk gesprekje aan te gaan. Dan zal de een ook nog moeten wachten om zijn of haar handen te wassen. Ff door je haren gaan met je handen is niet fris, dus dat wordt dan maar in de spiegel kijken of alles nog goed zit.

7. Na je werkdag

Zo, de laptop kan uit en je wilt naar huis. Maar net op dat moment komt er nog een collega naar je bureau om met je te praten. Pfff, hier heb je helemaal geen zin in. Je kan dan of de waarheid zeggen of keihard gaan liegen. De waarheid zeggen ligt een beetje gevoelig, dus dat wordt met een pokerface keihard gaan liegen. Dan kan je bijvoorbeeld zeggen “Ik moet nu snel weg, want ik heb nog een afspraak”.

Dit waren een aantal situaties om zo vriendelijk mogelijk van je collega af te komen. Heb jij nog andere situaties die soms erg vervelend kunnen zijn om een collega tegen te komen of heb jij betere oplossingen? Laat het dan weten!

Via: WTF.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels