Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Hoe kies ik een nieuwe bureaustoel?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Hoe kies ik een nieuwe bureaustoel?

Het kiezen van een nieuwe bureaustoel is een uitdaging voor iemand die er niet in thuis is.

Hoe kies ik een nieuwe bureaustoel?

Het kiezen van een nieuwe bureaustoel is een uitdaging voor iemand die er niet in thuis is. Bureaustoelen zijn er namelijk in veel soorten en kleuren. Online is het aanbod enorm en zeer divers, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen wij je graag en behandelen we hier een aantal aandachtspunten.

Wat is bepalend voor de keuze van een bureaustoel?

Een aantal zaken zijn hierin leidend en dat zijn vooral: het beschikbare budget én hoeveel uren per dag de stoel gebruikt gaat worden.

Dit laatste bepaalt of je een ARBO goedgekeurde bureaustoel nodig hebt. Wanneer dit meer dan 4 uur per dag bedraagt, dan raden wij je aan om een ARBO gekeurde bureaustoel te kopen. Dit kan een bureaustoel zijn die gekeurd is volgens de NEN 1335 norm of de NPR 1813 norm. Beide normen voldoen aan de Nederlandse regelgeving. De NEN 1335 norm geldt voor heel Europa en de NPR 1813 norm gaat nog een stapje verder en geldt alleen in Nederland. Bureaustoelen die aan de NPR norm voldoen, hebben net iets meer verstelmogelijkheden.
Klik hier voor ons ARBO gekeurde bureaustoelen.
Klik hier voor ons NPR gekeurde bureaustoelen.

Waarom een ARBO bureaustoel?

Waarom is een ARBO gekeurde bureaustoel nu zo belangrijk? De hele dag zitten is niet gezond. Uw lichaam heeft immers beweging nodig, maar dat is niet altijd mogelijk. Wanneer je een zittend beroep hebt, is het erg belangrijk dat je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Een ARBO goedgekeurde bureaustoel is voorzien van diverse instelmogelijkheden. Zo kun je onder meer de zitting, rugleuning en armleggers in hoogte verstellen en is een ARBO stoel voorzien van synchroon techniek. Dankzij deze opties biedt je je lichaam voldoende ondersteuning en kun je gezondheidsklachten voorkomen. Ben je geïnteresseerd in een ARBO bureaustoel bekijk dan bijvoorbeeld onze Raya, de beste bureaustoel van 2019.

Wat kost een ARBO gekeurde bureaustoel?

Een ARBO goedgekeurde bureaustoel hoeft niet direct duur te zijn. Een goede bureaustoel koop je namelijk al vanaf € 200,-. Met een beperkt budget is het dus ook mogelijk om een ARBO stoel aan te schaffen. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Door je stoel volledig te personaliseren bijvoorbeeld. Zo kun je kiezen voor een lederen stoffering, een verchroomde kruisvoet of een hoofdsteun. Zo kan de prijs van een stoel aardig oplopen, soms tot boven de € 1.000,-.

Maak je dagelijks meer dan 4 uur gebruik van een bureaustoel en heb je een beperkt budget? Dan raden wij je een ARBO goedgekeurde stoel aan, die voorzien is van de standaard eisen. Wil je meer weten over de ARBO eisen, klik hier.

Heb je nog vragen of wil je de showroom bezoeken? Neem contact met ons op dan vertellen we je graag meer.

Contact

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels