Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Hoe kies ik een nieuwe bureaustoel?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Hoe kies ik een nieuwe bureaustoel?

Het kiezen van een nieuwe bureaustoel is best een uitdaging voor iemand die er niet in thuis is. Bureaustoelen zijn er namelijk in tal van soorten en kleuren. Zeker online is het aanbod enorm en zeer divers dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je dan op letten bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel?

Wat is bepalend voor de keuze van een bureaustoel?

Een aantal zaken zijn hierin leidend en dat zijn onder meer: wat is het beschikbare budget? En het belangrijkste, hoeveel uren per dag gaat u de stoel gebruiken? Dit laatste bepaalt namelijk of u een ARBO goedgekeurde bureaustoel nodig heeft. Wanneer dit meer dan 4 uur per dag bedraagt, dan raden wij u aan om een bureaustoel te kopen die voldoet aan de in Nederland geldende ARBO normering. Dit kan een bureaustoel zijn die gekeurd is volgens de NEN 1335 norm of de NPR 1813 norm. Beide normen voldoet aan de Nederlandse regelgeving. De NEN 1335 norm geldt voor heel Europa en de NPR 1813 norm gaat nog een stapje verder en geldt alleen in Nederland. Bureaustoelen die aan de NPR norm voldoen, hebben net iets meer verstelmogelijkheden. Echter, beide normen voldoen aan de Nederlandse regelgeving.

Waarom een ARBO bureaustoel?

Maar waarom is een ARBO goedgekeurde bureaustoel nu zo belangrijk? De hele dag zitten is niet gezond. Uw lichaam heeft immers beweging nodig, maar dat is niet altijd mogelijk. Dus wanneer u een zittend beroep heeft, is het wel zo belangrijk dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Een ARBO goedgekeurde bureaustoel is voorzien van diverse instelmogelijkheden. Zo kunt u onder meer de zitting, rugleuning en armleggers in hoogte verstellen en is een ARBO stoel voorzien van synchroontechniek. Dankzij deze opties biedt u uw lichaam voldoende ondersteuning en voorkomt u gezondheidsklachten.

Wat wilt u uitgeven?

Een ARBO goedgekeurde bureaustoel hoeft niet direct duur te zijn. Een goede bureaustoel koopt u namelijk al vanaf zo’n € 200,-, dus ook met een beperkt budget is het mogelijk om een ARBO stoel aan te schaffen. Uiteraard kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een lederen stoffering, een verchroomde kruisvoet of een hoofdsteun kan de prijs van een stoel aardig oplopen, soms tot wel boven de € 1.000,-.

Conclusie: Maakt u dagelijks meer dan 4 uur gebruik van een bureaustoel en heeft u een beperkt budget? Kies dan voor een ARBO goedgekeurde stoel die voorzien is van de standaard vereiste eigenschappen. Heeft u een ruimer budget? Dan kunt u kiezen voor een stoel met extra opties.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment