Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Hoe goed is de akoestiek in uw kantoor? Bereken het met de akoestiekwijzer

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Hoe goed is de akoestiek in uw kantoor? Bereken het met de akoestiekwijzer

Goede akoestiek in een ruimte is heel belangrijk, zeker in een kantoorruimte waar gewerkt wordt. Als het te rumoerig is, hebben mensen moeite om zich goed te concentreren op hun werkzaamheden. Maar een ruimte mag ook weer niet te veel geluid absorberen. Er is dan namelijk te weinig ruis, waardoor mensen gesprekken over langere afstand letterlijk kunnen volgen. Er moet dan ook een bepaald optimum gerealiseerd worden, waardoor het voor iedereen prettig werken is.

Hoe meet u de akoestiek in een ruimte?
Inofec Kantoormeubelen heeft in samenwerking met Dutchcreen (producent van akoestische oplossingen) een akoestiekwijzer ontwikkeld. Dit is een tool waarmee u op een redelijk eenvoudige wijze de akoestiek in uw kantoor kunt berekenen. De gegevens die onder meer benodigd zijn om een indicatieve berekening te maken zijn de afmetingen van de ruimte, de afwerking van de muren, vloer en het plafond, het aanwezige meubilair en het aantal personen dat in de ruimte werkzaam is. Wanneer u deze gegevens allemaal heeft ingevuld, komt er een resultaat uit rollen. Dit resultaat geeft aan of de akoestiek wel of niet in orde is. Het kan zijn dat er slechts kleine aanpassingen nodig zijn om de akoestiek optimaal te krijgen, maar soms vereist het ook drastischere aanpassingen.

Akoestische oplossingen
Er zijn diverse oplossingen mogelijk die ervoor zorgen dat de akoestiek in uw kantoorruimte een optimaal niveau bereikt. Bijvoorbeeld in de vorm van akoestische opzet- en scheidingswanden. Deze wanden hebben overigens niet alleen een positief effect op de akoestiek, maar dragen bovendien bij aan de privacy op kantoor. Een andere oplossing zijn akoestische wandpanelen. Deze zijn te bevestigen aan kasten, muren en plafonds. Dergelijke oplossingen zijn nodig wanneer de akoestiek te hoog is. Het kan echter ook zo zijn dat de akoestiek in uw kantoor te laag is. Dan is het noodzaak om juist meer harde materialen toe te voegen en zachte materialen die een absorberende werking hebben weg te laten.

Vul de akoestiekwijzer in en check of de akoestiek in uw kantoor een optimaal niveau heeft. Is dat niet het geval? Inofec kantoormeubelen denkt graag met u mee over de meest passende oplossing voor uw kantoor. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling verkoop. Onze adviseurs staan graag voor u klaar voor een vrijblijvend en informatief gesprek.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels