Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

HNW: laptop of toch tablet?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
HNW: laptop of toch tablet?

In het bedrijfsleven worden tablets steeds vaker gebruikt. Zeker wie aan flexwerken – of het nieuwe werken (HNW) – doet, zal beamen dat een tablet onmisbaar is geworden. Maar kan een tablet ook een laptop of computer helemaal vervangen?

Laptop of toch tablet: de voordelen

Uit een onderzoek van vorig jaar bleek dat het aantal zakelijke tablets was gestegen met 28 procent. Apple blijft hofleverancier als het om tablets gaat, maar ook Samsung heeft in deze markt een groot aandeel. Een tablet heeft zakelijk gezien een hoop voordelen. Wie veel onderweg is, zal liever een tablet met zich meenemen dan een laptop, die vaak een stuk zwaarder is. Een tablet is vaak ook nog eens super snel, je hebt niet te maken met lange opstarttijden en kan direct aan de slag. Ook de batterij biedt voordelen: als het gaat om een hele dag op een laptop werken of op een tablet, dan wint de tablet het. Deze gaat veel langer mee. Een laptop heeft echter ook veel voordelen: deze heeft meer mogelijkheden, een groter scherm, een groter vermogen en je kunt met meerdere vensters tegelijk werken.

Het nadeel van een tablet is vaak dat het wat minder ‘prettig werkt’. Het gemis van een normaal toetsenbord is een van de dingen waarom de voorkeur aan een laptop wordt gegeven, maar daarnaast staan dan weer de voordelen van de snelheid, het gewicht en de batterijduur. Wanneer je aan een nieuw zakelijk device toe bent, is dus de keuze tussen een laptop of tablet een moeilijke. Steeds vaker duiken ook handige gadgets op die het werken met een tablet nóg makkelijker maken, zoals de lichtgewichte en draadloze Keys-To-Go toetsenborden van Logitech. die steek je zo in je tas erbij en hebt dan eigenlijk alles wat je nodig hebt. Ook tussenoplossingen zoals de Satellite Click Mini van Toshiba (een 2-in-1) worden steeds populairder, waarmee je dus een laptop én een laptop bij de hand hebt. Even klikken en de tablet koppelt los.

Voor flexwerkers zal het wellicht geen keuze zijn van of-of, maar eerder en-en. Een laptop voor wanneer er met meerdere schermen gewerkt moet worden, en een tablet voor onderweg. Toch is de verwachting dat tablets geavanceerder worden, en dat er steeds handigere apparaten op de markt komen die een (zware) laptop overbodig maken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels