Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

HNW en mijn kantoorinrichting

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
HNW en mijn kantoorinrichting

Jaren geleden gingen mensen naar kantoor om te werken. Tegenwoordig kan dat veel gemakkelijker overal. Nu gaat men naar kantoor om elkaar te ontmoeten en samen te werken. De functie van kantoor is wel degelijk aan het veranderen. Tachtig procent van de tijd bestaat nu al uit samen werken, en de verwachting is dat dit nog toeneemt. Binnen Het Nieuwe Werken (HNW) zien we veel nieuwe ontwikkelingen als bovengenoemde. Onze Amerikaanse collega’s van de firma Steelcase stellen zich dan ook steeds weer de vraag wat hiervan de invloed is op de inrichting van het kantoor.

Door hen worden vijf thema’s aangedragen waarmee rekening gehouden kan worden bij de inrichting van een (nieuw) kantoor. Hoewel ze per organisatie anders ingevuld zullen worden zijn deze thema’s erg interessant voor iedereen die net even iets langer wenst na te denken over de inrichting van de werkplek.

Het eerste thema sluit aan bij de ontwikkeling waarmee ik dit artikel begon. Het betreft de vraag hoe ik met mijn inrichting de samenwerking vorm geef en ondersteun. Hoe besteed ik aandacht aan de diverse vormen van samen komen? Brainstormen, reflecterende momenten maar ook staande praatjes kunnen allen een eigen kantoorinrichting vragen. Vervolgens is het efficiënt gebruik maken van het aantal vierkante meters een zeer essentieel thema. Heel veel werkplekken worden niet meer benut door HNW, dit geeft mogelijkheden om de werkomgeving ruimer te maken. Een prettige ruime werkplek maakt mensen efficiënter en productiever.

De identiteit van een organisatie kan ook een belangrijk aspect zijn bij de inrichting van een kantoor. De kantoorinrichting moet staan voor wie je bent. En daarbij is het van belang dat de (potentiële) medewerker zich thuis voelt bij deze identiteit. Dit thema kan je als organisatie aantrekkelijker maken als het gaat om het aantrekken van steeds schaarser wordend talent. Als vierde thema sluit hierop aan dat het nuttig kan zijn om gebruik te maken van werknemersprofielen waarop men de kantoorinrichting kan laten aansluiten. De toekomstige medewerker is zich er steeds meer van bewust dat het werk een onderdeel uitmaakt van je leefstijl. In de kantoorinrichting kun je dat fysiek tot uiting brengen. Het werknemersprofiel zal uiteraard aan moeten sluiten bij de bedrijfscultuur.

Het welzijn van de medewerker is het laatste thema. De werkomgeving moet in de tijd dat de druk op medewerkers steeds groter wordt ontstressen. Op zijn minst in ieder geval niet bijdragen aan nog meer stress. De inrichting van een kantooromgeving kan dus positief, negatief of een neutrale bijdrage leveren aan de interne strategie van een organisatie. Door er wat langer bij stil te staan en er creatief mee om te gaan kan een positieve bijdrage bereikt worden zonder dat er extra investeringen mee gemoeid zijn. Momenten van verbouwing of verhuizing zijn unieke kansen om toekomstgericht over je kantoorinrichting te denken, om er voor te zorgen dat je kantoor er klaar voor is. Klaar voor de ontwikkelingen binnen Het Nieuwe Werken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels