Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Het perfecte kantoorklimaat

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Het perfecte kantoorklimaat

Een goed klimaat op kantoor is van belang om goed te kunnen functioneren. Hierbij gaat het niet alleen om de temperatuur, maar ook om de luchtvochtigheid en luchtsnelheid (tocht). Op sommige werkplekken is dit lastig te beheersen, neem bijvoorbeeld grote loodsen of koelcellen, maar op kantoor moet dit mogelijk zijn. Hou je aan de ARBO eisen en zorg dat onderstaande factoren in balans zijn.

Warmte

Als een werkplek te warm is, kan dit leiden tot minder goede prestaties. Door een te warme omgeving word je duf en slaperig. Binnen no time zit het hele kantoor knikkebollend achter haar PC.

Kou

Werken in een te koude omgeving werkt prestatieverlagend. De kou is afleidend en de focus komt te liggen op de koude lichaamsdelen. Ook is een te koude omgeving garantie op zieke werknemers. Zorg voor een temperatuur rond 19 graden op kantoor. Dan is de productiviteit het hoogst. Vrouwen hebben trouwens vaker last van kou dan mannen.

Tocht

Ventilatie betekent dat er lucht in de ruimte in beweging is. Als deze beweging in de ruimte hinderlijk is, wordt er gesproken over tocht. Tocht moet zoveel mogelijk gemeden worden in een kantoor. Doe ramen en deuren dus niet gelijk open en plaats tochtstrips op deuren en ramen die niet goed sluiten. Het vervelende aan tocht is dat het stijve spieren veroorzaakt.

Luchtverversing

Zonder dat je het door hebt, kan de lucht op kantoor van slechte kwaliteit zijn. Zet een raampje open om de luchttoevoer te bevorderen. Is de luchtverversing niet optimaal, dan kunnen zich onderstaande klachten voordoen.

- last van de luchtwegen/astma

- irritatie aan de ogen en huid

- het optreden van allergische reacties

- hoofdpijn

- concentratieproblemen

Een goed klimaat zorgt voor betere productiviteit en minder middagdips.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels