Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Het papieren archief vs. het digitale archief

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Het papieren archief vs. het digitale archief

Steeds meer bedrijven stappen over op digitale archivering van bestanden. Dit heeft natuurlijk z’n voordelen. Zo wordt er minder papier verbruikt en daarmee wordt ook het milieu bespaard. Het neemt minder ruimte in beslag, een archiefkast neemt nu eenmaal fysieke ruimte in beslag in tegenstelling tot digitale archiefruimte. De documenten zijn vanaf iedere werkplek toegankelijk. Hiermee lijkt een digitaal archief de voorkeur te hebben ten opzichte van het papieren. Toch is digitale archivering niet altijd de beste oplossing. Er zijn nu eenmaal documenten die op papier bewaard moeten worden. Dit vanwege de juridische geldigheid van het document.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw documenten kunt bewaren in het papieren archief. Zo kunt u uw documenten archiveren in ordners, hangmappen of ordnerdozen. Bedenk vooraf goed of u de documenten regelmatig nog moet inzien. In dat geval is het verstandiger om uw documenten in een ordner of hangmap te bewaren dan in een ordnerdoos. Hangmappen worden veelal in dossierkasten of roldeurkasten gearchiveerd. Voor de archivering van ordners en ordnerdozen daarentegen wordt vaak gebruik gemaakt van stalen archiefkasten of archiefstellingen.

Wanneer u met uw archief aan de slag gaat is het goed om eerst te inventariseren welke informatie- en documentstromen er binnen het bedrijf zijn. Als u dit goed in kaart heeft gebracht, kunt u bepalen of u voor een papieren archief gaat, voor een digitaal archief of een combinatie van beide.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels