Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Het is bewezen: vrouwen werken harder

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Het is bewezen: vrouwen werken harder

Hardwerkende vrouwen zullen blij zijn met dit bericht: uit onderzoek is gebleken dat vrouwen harder werken dan mannen. Daarnaast werken vrouwen ook nog langer, én zijn minder snel afgeleid. Dat blijkT uit een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau ‘Ponemon Institute’. Zo is de lezen in Het Laatste Nieuws.

Onderzoekers hebben werkende mannen en vrouwen in actie gebruikt voor het meten van de werkprestaties. Daarbij is gebruik gemaakt van 3M privacyfilters, een technologie waarbij niemand anders dan de computergebruiker op het scherm kan kijken als hij of zij er recht voor zit. De mannen en vrouwen die in het onderzoek zijn meegenomen, hadden uiteenlopende banen, in verschillende sectoren, zoals de financiële en energiesector, verkoop, onderwijs en gezondheidszorg.

Het experiment duurde slechts tien minuten. Vrouwen werkten in die tijd 4,9 minuten, terwijl mannen slechts 4,3 minuten werkten. Maar ook zonder privacyfilter was de werkprestatie van de vrouwen beduidend beter. Ze werkten nog steeds 2,5 minuten terwijl mannen dat slechts 2,1 minuten deden.

Hoe is dan de productiviteit gemeten? Zowel de mannen als de vrouwen kregen de mogelijkheid om tijdens de pauze hun werkplek te verlaten. Mannen maakten massaal gebruik van dit aanbod, 52 procent verliet hun werkplek. Van de vrouwen deed slechts 38 procent dit, de rest werkte gewoon door.

Grappig is ook dat productiviteit van mannen op de werkvloer achteruit gaat, zodra er vrouwen in de buurt zijn. Dus als één van je mannelijke collega’s minder presteert, dan zou je daar zomaar ook de vrouwelijke collega’s de schuld van kunnen geven. Maar of dat zou de waarheid is….

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels